Za Zagrepčane otvorena srca: Pozovite izbjeglicu na božićni ručak

FOTO: JRS - Isusovačka služba za izbjeglice / Facebook

Kriteriji za primanje izbjeglica su otvoreno srce i vrata doma

JRS – Isusovačka služba za izbjeglice i ove godine organizira “Božićni ručak s izbjeglicom” kako bi potaknula susret, upoznavanje i komunikaciju između izbjeglica i lokalnog stanovništva.

Kampanja “Božićni ručak s izbjeglicama” se drugu godinu provodi u Zagrebu i okolici. Cilj je uključiti što više obitelji koje će primiti tražitelje azila u svoj dom na ručak i druženje. Prošle godine azil je dobilo 87 osoba, a u Hrvatskoj pokušavaju pronaći posao i prijatelje, a Isusovačka služba za izbjeglice, koja je i organizator kampanje, ovo smatra idealnim početkom.

Kampanja “Božićni ručak s izbjeglicom” prošle je godine ostvarila svoj cilj jer je čak 55 izbjeglica ručalo s građanima iz 20 obitelji, a ove godine se nadaju da će ih biti još više. Kriteriji za primanje izbjeglica su otvoreno srce i vrata doma, poručuju iz Isusovačke službe za izbjeglice. Jezične barijere tada nisu problem, najvažnije im je približiti dva svijeta.

Božićno vrijeme je vrijeme darivanja. Ne samo materijalnih poklona, već vremena i pozitivne energije.

“Ovim putem pozivamo građane otvorenog srca da u svoj dom na sam Božić ugoste izbjeglice te pruže obiteljski ugođaj osobama koje su morali napustiti svoj dom u potrazi za sigurnošću i zaštitom. Ovim konkretnim činom dobrog djela izražavamo poštovanje prema drugome te se zauzimamo za one koji nas trebaju.

Ukoliko i vi želite podijeliti svoj Božić s izbjegicom, pozivamo Vas da se javite na [email protected] ili pošaljete poruku na naš Facebook JRS – Isusovačka služba za izbjeglice“, kazali su iz službe.


Komentari