‘SUDAR’ SVJETOVA: Na ovu fotografiju teško je ostati ravnodušan (FOTO)

Zlatko Gašpar

Moramo skupljati bisere mudrosti.

Ova prekrasna fotografija jednostavno nameće rečenice koje će joj se posvetiti. Kad sam ju prvi put vidjela iz grudi mi se oteo uzdah. Toliko toga izvire iz prizora na njoj, toliko neispričanog što bi se trebalo ispričati. “Sudar” mladosti i godina, hranitelj i prosjak za hranu.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Izbrazdane ruke otkrivaju životni put, godine koje su prešle preko jednih leđa. Dok primaju mladalačku ruku kao da govore o sigurnosti koju pružaju. Jer ipak, mladost je naivna i neiskusna, nerijetko ide glavom kroz zid. I zbog toga postoje godine, pune znanja i mudrosti.

Bisere mudrosti mladost mora skupljati jer kad-tad na nju će doći red da preuzme teret pomalo izmučene iskusne ruke koja se nalazi na koncu svog puta. Svaki savjet dobro je došao jer život je igra u kojoj moramo biti uspješni. A tko bi nas mogao bolje uputiti u pravila te igre, od onog koji ju je već prošao, griješeći i učeći na vlastitim greškama.

15292906_1136591983042989_668018997_o
Zlatko Gašpar

Teret naših starijih polako prelazi na nas jer njihova leđa već se pomalo savijaju pod teretom godina.

Prosjaka će morati nahraniti netko drugi, netko mlađi… Sat otkucava, a godine ne mogu još dugo izdržati na istim plećima…

>>>SLIKA KOJA DOISTA GOVORI TISUĆU RIJEČI: Ova žena je apsolutna kraljica gradske špice (FOTO)

 


Komentari