‘JEFTINO’ RUHO FONTANE STARE 120 GODINA: Građani razočarani prizorima s Tomislavca (FOTO)

Facebook/Milan Bandić

U Facebook grupi “I TO JE ZAGREB”, osvanula je ova fotografija.

Naime, članica Iva objavila je fotografiju obnovljene fontane na Tomislavcu, uz opis- “vrhunac neukusa i kiča”.  Ovaj opis, savršeno je prikazao fontanu čija boja rasvjete “kriči” ružičastim nijansama koje bi se savršeno uklopile u Barbie svijet, ali ne i u sliku “rekonstruirane” fontane stare 120 godina.

Facebook/Milan Bandić
Facebook/Milan Bandić

Komentatori su se složili s  Ivinim opisom, nazvavši ovo “remek-djelo” kulturocidom, a pojedini su, pak, to imenovali tragikomično- disco fontanom!

Iscrpan u svom komentaru bio je Ivan, koji je detaljno i objasnio zbog čega ovakav light show nikako ne priliči fontani unutar Lenucijeve potkove: “Ja ne razumijem neke ljude. Kad biste imali Mercedesa iz 1920., jel biste na njega stavili neonke i siroke felge? Ne, trudili biste se da ostane originalan sto dulje. Lenucijeva potkova je vjerojatno najljepsi primjer planske gradnje u Zagrebu, i kao takvog ga treba odrzat. Nek MB svoje bijele fontane sa osvjetljenjem gradi u Čitluku, a Zagreb nek bude kakav treba biti.”

Podsjetimo, najavljujući radove na fontani iz 1897. godine, gradonačelnik je obećavao rekonstrukciju. Sve u svemu, izgleda da je malo pobrkao pojmove jer se ovaj jeftini kič rekonstrukcijom ne može nazvati. Eventualno destrukcijom. Dovoljan razlog da strahujemo od gradonačelnikovog idućeg poteza jer, po svemu sudeći, “balkanska kasaba”, koju toliko izbjegava, trenutno mu je u điru.

Ukoliko najavi radove na Gornjem gradu budite na oprezu! Mogla bi nam Kula Lotrščak osvanuti u nekom novom ruhu… dakako fluorescentnom. A kako znamo, gradonačelnika je u njegovim naumima nemoguće zaustaviti. Jer, što građani znaju?! Nesuđeni “premijer” ipak zna bolje!

>>>JOŠ JEDNA U NIZU: Otvorena obnovljena i rekonstruirana fontana na Tomislavcu (FOTO)

 


Komentari