Izvanredna konferencija: Ploča ide, ‘za dom spremni’ ostaje

FOTO: Screenshot / Vijesti.hr

‘Da vas je toliko bilo na podizanju poloče bilo bi lijepo’ 

Nakon što je jutros skinuta HOS-ova ploča iz Jasenovca, HOS-vci su se u 11h obratili javnosti na izvanrednoj press konferenciji.

”Da vas je toliko bilo na podizanju poloče bilo bi lijepo”, rekao je Ivan Friščić iz HOS-a Zagreb novinarima na konferenciji za medije i dodao kako će ”Za dom spremni” pisati na njihovim pločama i dalje.

“Ploča je postavljena u Jasenovcu u skladu sa svim zakonskim propisima u suradnji s obiteljima poginulih braniteljima. Domovinski rat jedini je pokret kojem su pripadali. Branili su zemlju bez ideologije”, rekao je Friščić na konferenciji, a prenosi N1.

”Ploča ide, ratna oznaka HOS-a ostaje!”, rekao je Borislav Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

“Nismo sretni iz više razloga. Tih 11 momaka, dragovoljaca HOS-a koji su bili za dom spremni, to je najsvetije što može biti u našem narodu. Došli smo u poziciju da nam miču ploče oni koji su nam pobili te hrvatske sinove, a to je petokraka uz pomoć četnika koji danas na hrvatskom tlu s devet spomenika i muzeja šalju na ćirilici poruke protiv hrvatske države”, rekao je Marko Skejo.

Frišćič je izjavio da ne bi pristali na premještanje ploče da nije potvrđeno kako pozdrav ‘za dom spremni’ na njoj ostaje.

Podsjetimo, ploča će biti premještena kod spomen obilježja Trokut – Novska, gdje se nalaze i drugi spomenici poginulim braniteljima Novske. Skinuli su ju radnici komunalca iz Novske..


Komentari