(FOTO) Znate li da je Božić u Zagrebu već počeo?

Božić u Zagrebu ne pozdravljaju prijevremeno samo ZET-ovci.

Božić. Od njega nas prema kalendaru dijeli još tri mjeseca, no Zagreb je odlučio drugačije. Navikli smo na to da se ZET-u često dogodi da usred ljeta građanima čestita Božić, ali ovaj put nisu samo ZET-ovci ti koji prijevremeno pozdravljaju Božić već su to učinili dućani koji će najaktivniji biti upravo tijekom Adventa u Zagrebu, pa se tako kod njih već može osjetiti blagdanski duh.

Među njima je Hello Zagreb, info centar i suvernirnica u srcu Zagreba otvoren početkom srpnja ove godine. Oni su, naime, već u petak 22. rujna iznad svoje trgovine odlučili postaviti božićne kuglice i natpis “Christmas”.

FOTO: Vesna Lulić / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Vesna Lulić / Zakaj volim Zagreb

Iako se Zagrepčanima, koji već sada željno iščekuju Božić, sviđa taj mali blagdanski kutak u Radićevoj, drugi  smatraju da se na taj način bespotrebno privlači pažnja dok se istovremeno smisao i štih Božića – gubi.

“Mjesec dana ranije čist vredu”, ustvrdila je građanka.

Pojedini građani smatraju takav potez opravdanim budući da je riječ o turističkom info centru, stoga žele privući turiste kojih u Zagrebu i dalje ima puno. Zagrepčani su dodali i da je dućan Kik još od početka rujna pun božićnih artikala pa je tako Zagreb zakoračio u blagdansko razdoblje.


Komentari