(FOTO) U Stenjevcu osvanuo fantastičan grafit Bad Blue Boysa

FOTO: Mojkvart.hr

Zagreb spada u jedan od grafitima najzagađenijih gradova na svijetu, no neki grafiti su doista prava umjetnička djela koja poboljšavaju vizuru grada.

U zagrebačkom kvartu Stenjevac na zidu jedne zgrade osvanuo je prekrasan grafit koji je odmah zaintrigirao sve građane koji tamo žive. Grafit prikazuje navijače Dinama, Bad Blue Boyse, koji navijaju na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona s upaljenim bakljama, kao i svetog Juraja koji ubija zmaja, štoje očito simbol borbe navijača protiv svih zala s kojima se susreće njihov klub, nogomet i društvo u cjelini. Za one koji možda ne znaju, sveti Juraj je bio prvi zaštitnik grada Zagreba.

“U zemlji ugašenih ideala, svjetlost zvijezde obasjava put”, riječi su koje upotpunjavaju grafit i ujedno opisuju sadašnje stanje u hrvatskom društvu i plavu zvijezdu kao simbol Dinama i njegovih navijača koji imaju beskonačnu ljubav prema klubu.

foto: Kruno 'Thorn'
foto: Kruno ‘Thorn’

Autor ovog grafita poznati je “veteran” zagrebačke scene grafitera, Kruno, koji crta pod pseudonimom “Thorn”, a s njim smo prije dvije godine imali i intervju u kojem nam je progovorio o problemima s kojima se grafiterska scena suočava u Zagrebu, primjerice rušenju dijela zida u Branimirovoj ulici, ali i primjera dobre suradnje s gradskim vlastima, kad su grafiteri oslikali nekoliko tramvaja u Dinamove boje i simbole.

Taj članak možete pročitati klikom OVDJE.

foto: Kruno 'Thorn'

foto: Kruno ‘Thorn’


Komentari