(FOTO) Ovom dvojcu pljeskao je cijeli Zrinjevac, pogledajte zašto

FOTO: Zlatko Gašpar

Stari smo samo onoliko koliko se osjećamo.

U Zagrebu je u subotu obilježen Svjetski dan plesa, a najveselije je, čini se, bilo na Zrinjevcu. Tamo su plesali profesionalci, od virtuoza u narodnim nošnjam, sve do hip hopera koji su plesali na rukama i glavama i to s nevjerojatnom lakoćom. Ipak ono što nas je najviše oduševilo jest kako ples zaista spaja sve, čak i one koji, možda, ne znaju korake.

Na Zrinjevcu su plesali Hrvati, stranci, bijelci, crnci, mladi i stari, svi ujedinjeni u ritmu i zabavi. U tom jednom trenu svi su bili jednaki i svi su, barem na sekundu, zaboravili na svoje brige. Ipak, dvojac koji je ukrao pažnju već je u pomalo podmaklim godinama, oni su dokazali da godine zaista jesu samo broj.

FOTO: Zlatko Gašpar
FOTO: Zlatko Gašpar
FOTO: Zlatko Gašpar
FOTO: Zlatko Gašpar

Gospodin se nije dao smesti čak ni kada ga je naš fotograf uhvatio svojim objektivom. A zašto i bi? Ples i glazba, očito, su nešto što ga veseli i što ga pomlađuje. I dok je on bio na šetnjici, u paviljonu je pažnju ukrala gospođa, čije noge su lagane kao da još uvijek ima 16 godina.

FOTO: Zlatko Gašpar
FOTO: Zlatko Gašpar
FOTO: Zlatko Gašpar
FOTO: Zlatko Gašpar

Zaplesala je ona baš kao da je ponovo na plesnjacima po kojima je stari Zagreb i poznat. Iako su godine iza nje, a njezino tijelo više nije u naponu snage, njezin duh je mlad, a svaki puta kada čuje vesele taktove ona postaje djevojčica i dokazuje koliko ples liječi.

>>> (FOTO) Svjetski dan plesa: Na Zrinjevcu je bilo posebno veselo uz folklor i hip hop


Komentari