(FOTO) Kome treba more pored ovakvog Zagreba?

FOTO: Dražen Komar

Ljeto je u punom mahu, a evo kako ga provode Zagrepčani koji nisu na moru.

Sustigli su nas pravi ljetni dani, a samim time i kreativne ideje kako ih provesti u Zagrebu. Obišli smo nekoliko kultnih mjesta u centru i okolici da vidimo čime se okupiraju ‘naši’ stariji i mlađi Zagrepčani i Zagrepčanke.

Zrinjevac

Zrinjevac je prepoznatljiv po svom prelijepom prirodnom okruženju, raznovrsnim biljkama te mirnoj atmosferi koja se pruža u samome centru grada. Pruža se poprilično zavidna oaza mirnih razgovora na drvenim klupicama koje će zasigurno privuči ljubitelje klasične romantike, poput nekolicine ljubavnih parova koje smo uočili uz samu aktualnu manifestaciju “Ljeto na Zrinjevcu”, obogaćenu bogatim zabavnim sadržajem.

Ritam grada

Kafić koji je predan uslužiti sve goste te građane najdražeg nam Zagreba. Nalazi se na dominirajućoj poziciji glavnog trga hrvatske metropole – Trg bana Josipa Jelačića – gdje se pruža ekskluzivni pogled uz tradicionalno ispijanje popodnevne kave.

Tkalčićeva

Uputivši se prema samoj Tkalčićevoj, zamirisali smo mnogobrojni asortiman suncokreta koji mami prolaznike. Gurmani raznih oblika i veličina imaju priliku okusiti veliki gastronomski izbor koji se pruža uzduž ulice, a neizbježno je napraviti i pokoji ‘selfie’ uz kip legendarne književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke.

Vlaška ulica

Pripadnike pridošlih Hrvata u 7. stoljeću nazivali su Vlasima, a njihovo selo bivalo je imenova Vlaška. U konvencionalno doba Vlaška ulica je epicentar šopingiranja uz uski centar komercijalne palete s izuzetno kratkim, jasnim i jezgrovitim grafitima. S obzirom na samu infrastrukutru pruža se i mogućnost pogleda na beskonačno čisto plavo nebo te mjesec koji se nadzire.

Jarun

Posljednje, ali ne i najmanje važan, Jarun, koji po noći pruža osebujni program noćnog života, preko dana “njeguje” sportsko-rekreacijske aktivnosti zajedno sa komfornim načinima osvježavajućeg rashlađivanja.


Komentari