(FOTO) Horor! Zastrašujući prizori iz čekaone u KB Sveti Duh

Luka Stanzl/PIXSELL

U intervjuu za Hinu, ministar zdravstva Milan Kujundžić  u srpnju prošle godine izjavio je kako je većina zagrebačkih bolnica toliko stara i derutna da u njih više nema smisla ulagati, jer je to krpanje rupa i bacanje novca.

“Krpati Vinogradsku, Klaićevu, Draškovićevu, Merkur i Sveti Duh je gašenje požara i zatvaranje očiju jer to znači da za 20 godina nećemo imati doslovce ništa”, pojasnio je Kujundžić u kontekstu njegove ideje da dovrši izgradnju Sveučilišne bolnice u Blatu.

Na stravično stanje u KB Sveti Duh, upozorava i naša čitateljica Anamarija koja nam je poslala fotografije iz čekaone za ultrazvuk abdomena u navedenoj bolnici.

“Zar liječnici i medicinsko osoblje, a prije svega pacijenti, nemaju pravo na dostojanstveno i kvalitetno liječenje te bolje uvjete rada”, pita Anamarija.

Također, kaže, začudila ju je činjenica da je Sveti Duh u vlasništvu Grada Zagreba, s obzirom na stanje u kojem se nalazi bolnica, dok se istovremeno proračunski novac troši na fonae i skupu adventsku manifestaciju.

Zastrašujući prizori čekaone, zaključuje naša čitateljica.

Zagreb.info je već pisao o alarmantnom stanju na Odjelu za porodništvo ove KB Sveti Duh gdje trudnice danima spavaju na plahtama umrljanim krvlju jer bolnica jednostavno nema dovoljno plahti za promjeniti.

>>>PRAVI HOROR U ZAGREBAČKOM RODILIŠTU: Trudnice danima spavaju na KRVAVIM PLAHTAMA! (FOTO)

Također, na Odjelu za ginekologiju i humanu reprodukciju, gdje leže trudnice koje čuvaju trudnoću, dolazi samo jedan dotrajali WC.

Zanimljivo, upravo je KB Sveti Duh bolnica koju gradonačelnik Milan Bandić tradicionalo obilazi u silvestarskoj večeri pa ju je tako posjetio i prije svega dvadesetak dana. “Okinuo” je nekoliko fotki s osobljem Svetog Duha koje je u nekoliko navrata proglašeno najboljim bolničkim osobljem.

Na račun sestara i liječnika iz Svetog Duha uglavnom stižu samo pohvale, a njihov pacijent bio je i sam Bandić. Pitamo se je li primjetio uvjete u kojima ovo osoblje požrtvovno obavlja svoj posao te je li i sam proveo sate u pljesnivoj, oronuloj čekaoni… Sudeći po prijedlogu proračuna za 2018., teško je oteti se dojmu da ništa od navedenog nije primjećeno ili je pak, izignorirano. A možda gradonačelnik samo ima problema sa vidom?


Komentari