FONTANA NA TOMISLAVCU OPET IZAZVALA BURNU RASPRAVU: ‘Izgleda kao trećerazredni kupleraj’ (FOTO)

Facebook/Milan Bandić

Fontana na Tomislavcu ne prestaje uzburkavati duhove.

U Facebook grupi Zakaj volim Zagreb, osvanula je fotografija fontane na Tomislavcu i razljutila članove grupe. Većina građana fontanu smatra jeftinim kičem i “kulturocidom”,  a rijetko kome se sviđa gradonačelnikovo riješenje.

” Strašno…osobno sam jako tužna jer je nestao moj park uz kojeg sam odrasla. Ničim nisam zadovoljna…vodoskok živi kičeraj…niti jednog cvijeta u parku a bio je prepun…navečer mrak jer nema svjetla. Svi oni koji su odrastali uz taj park znaju o čemu pričam. Sramota da se Bandić dozvoljava da radi sto hoće!“, napisala je Vlatka.

Nana je zaključila da se o ukusima ne raspravlja, no članovi se nisu složili s njom. “Ovdje se ne radi o nečjem ukusu ili neukusu nego o devastaciji kulturne baštine očito pod patronatom Zavoda za zaštitu spomenika kulture!“, odgovorila je Hrvojka.

Naviknuti na “čudne” poteze gradonačelnika Bandića, građani su bili i duhoviti prilikom komentiranja izgleda fontane. Pa dok su ju jedni smjestili u Las Vegas, drugi su se uputili u filmskom smjeru. “Ko trećerazredni porno studio.”, zaključio je Viktor.

Ako uzmemo u obzir da je rekonstrukciju i obnovu fontane nadgledao Zavod, nije za čuditi što građani po ovom pitanju prozivaju i struku. Naime, Zavod je i projektirao ovu fontanu te dao svoje odobrenje za učinjene radove.

Podsjetimo, Milan Bandić obećavao je obnovljenu i rekonstruiranu fontanu, pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a ured za graditeljstvo tada je objašnjavao da će se fontana biti potpuno identična onoj staroj. Fontana je obnavljana u sklopu 7,5 milijuna vrijedne obnove Trga kralja Tomislava, koji je sastavni dio kulturne baštine Lenucijeve potkove.

No, vidljivo je da fontana nije samo replicirana nego i modernizirana LED svjetlima, te je ovim potezom, tvrde mnogi,  nanesena ogromna šteta zagrebačkoj kulturnoj baštini.

>>>BANDIĆ PUŠTA U RAD JOŠ JEDNU FONTANU: Ranom zorom ide na Tomislavac

>>>RAZDOR ZBOG ‘BANDIĆEVIH’ FONTANA: Jedni su oduševljeni, a drugi razjareni (FOTO)

>>>NIKNULE JOŠ TRI ‘BANDIĆEVE’ FONTANE: Pogledajte na što su se potrošili silni milijuni (FOTO)


Komentari