ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO? Originalan odgovor jednog Zagrepčanina nasmijat će vas do suza (FOTO)

Nives Nina Marušić‎/ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Zakaj volimo svoje kvartove?

Na pitanje “zakaj volimo Zagreb” odgovaramo gotovo svakodnevno. O ljubavi prema Zagrebu možemo pisati stranice i stranice, inspiracija je nepresušna. No, jeste li kad odgovorili na pitanje zakaj volite svoj kvart?

Većina nas koji živimo kak bi se reklo, “već sto godina” na istom kvartu, za taj kvart je i emotivno vezana. Budimo realni, naši zagrebački kvartovi nešto su posebno. Imaju te neke svoje ljude, te kvartovske ekipe koje još uvijek furaju onaj “old school” film, imaju dušu.

Da dušu ima i Špansko, potvrdio je Tonči iscrpnim odgovorom na pitanje “Zakaj volim Špansko”, u istoimenoj Facebook grupi.

“ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO ? Zbog toga jer sam tu došao 1987/88. :D … jer sam tu osvanuo kao “E.T.” ne znajući što će me sve snaći u dvije tisućitim godinama, :D … zbog toga jer je onda tu bila sama kuruza a u kuruzi si mogao svašta raditi i je*at’, da nikome ne smetaš … danas su stanovi tako napravljeni da kad mi se susjeda uspali i počme se glasati kao “Severina”, ja sam već nervozan, … zbog toga jer su tu onomad živjeli ljudi koji su imali pse u dvorištu, i to samo dvije vrste, križance i mješance, koje nisu vodali kao mi danas po kvartu i zbog njih se raspravljali na fejsari ( valjda i zbog kuruze )”, započeo je svoje objašnjenje ovaj Zagrepčanin.

Screenshot/Facebook/Zakaj volim Špansko
Screenshot/Facebook/Zakaj volim Špansko

U nastavku odgovora ipak ga je obuzela romantika i nostalgija pa je sa susjedima podijelio i emotivni dio svog života u Španskom.

“Zbog toga jer u Španskom je bila moja današnja ljubav i zbog nje nije mi bilo teško pješke doći s Remize za mrvu ljubavi … zbog toga jer je u Španskom igrao klub koji je tada bio hit, a “hitovi” se ne gledaju svakodnevno, tada su bile matineje i plaćale su se, a ovaj “NK Hit” bio je džaba ako si samo popio pivu s ekipom i sa strane iz grupe je*o sucu mater… zbog toga jer su tada zalasci sunca bili čarobni, nije bilo grudnjaka po stablima i kurtona po cesti … zbog toga jer je tada snijega bilo do pojasa a nije bilo buca i ovakve gripe koja sada vlada… ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO ? … eto, između ostalog i zbog toga.”, zaključio je Tonči pričicu posvećenu Španskom.

Moramo priznati originalno objašnjenje, a Tončiju želimo sretan i miran život u nešto modernijem Španskom, s lošom zvučnom izolacijom u stanovima, ali istom onom dušom kakvu je ovaj kvart imao i osamdesetih.

A zakaj vi volite svoje kvartove? Pišite nam u inbox na Facebook stranici portala ili na mail [email protected].

>>>SJEĆANJE JEDNOG ZAGREPČANINA: ‘Zato uz Zagreb volim i Vinogradsku bolnicu’ (FOTO)

>>>ZAKAJ VOLIMO ZAGREB? Popisali smo sjećanja na prve poljupce i sladolede od tri kune…


Komentari