Zagrepčani kažu da je na ovim mjestima najfiniji burek u gradu

COOKam i guštam

Topli burek  ukusan je zalogaj koji teško možemo odbiti. Mastan i s točno odgovarajućom količinom luka tjera nas da zaboravimo na kalorije, a rijetki su oni koji ovaj  brzi zalogaj ne vole. Baš zbog toga što je najčešća hrana u sitnim noćnim satima, postavlja se pitanje na kojim se zagrebačkim lokacijama može pojesti najfiniji burek.

Upitali smo i Zagrepčane koja mjesta oni preporučuju, a moramo priznati, odgovori nas nisu iznenadili.

Dafina” (Ozaljska, blizu parka stara Trešnjevka)…kod njih je sve dobro, a burek pogotovo. Zašto je tako dobar? Jedini koji me i količinom i okusom podsjeća na mamin“, otkrio nam je jedan Zagrepčanin

“Pekarna Klas” kod mene na Drvinju.. jer je mesnat, ima dovoljno tijesta i još k tome nemaš žgaravicu i kad ga pojedeš u gluho doba noći”, tvrdi Iva.

“Jedan od boljih je u pekarni Prečko, u šoping centru”, uvjerena je Boba koja savjetuje i pekarnu Perjavica.

“Najbolji burek u Zagrebu jeo sam na Dolcu. To je ono kultno mjesto na terasi skroz na kraju”, objašnjava nam Martin pritom misleći na poznati Burek na Dolcu.

“Preporučila bih ljubiteljima bureka Merak u Tratinskoj. Ako niste obavezno probajte, to je pravi bosanski burek”, zaključila je Mirna.

“Pekarna Kajzerica. Nigdje nisam kušao bolji burek od njihovog”, tvrdi Domagoj koji na Kajzericu nekad ide samo zbog njihovog bureka.

Marko pak bira “Baš burek” na Glavnom kolodvoru, a kako kaže, njihova široka ponuda uvijek ga stavlja u slatku nedoumicu.

“Stvarno se ne opterećujem time što je burek, a što su pite. Bitno mi je da je fino”, dodaje Marko.

Ovoj listi moramo pridodati i popularni Tornado burek na Vrbiku, trenutno zatvoren zbog preuređenja lokala, a koji, osim kvalitete ima i čudesnu cijenu te je na glasu najjeftinijeg bureka u gradu.

Kako bilo, dobar burek očito je stvar ukusa, a odgovor na pitanje gdje je najbolji pokušavati ćemo tražiti sa svakim novim komadom iz pekarnica kojih po našem gradu ima u izobilju.

Slažete li se s ovom listom ili nam možete preporučiti neko drugo mjesto? Rado ćemo provjeriti…


Komentari