Recept za sladoled od čokolade za koji vam nije potreban aparat

Hannah Morgan

Ne treba posebno isticati kako je sladoled omiljena poslastica kroz cijelu godinu, ali ipak ga nešto češće jedemo ljeti.

Šetnja gradom ili odlazak na plažu mjesta su na kojima ih najčešće konzumiramo, a s vremena na vrijeme ga pripremamo i kod kuće. Za neke vam je potreban aparat dok druge možete jednostavno napraviti i bez njega. Danas donosimo recept upravo za taj kojeg možete napraviti u tren oka i uživati u poslastici koju ste sami napravili. Odabrali smo čokoladu jer je njezinom okusu zaista teško odoljeti.

Sastojci za 4 osobe:

250 grama sira ricotta

250 grama čokolade

2 dcl mlijeka

5 dcl slatkog vrhnja

Priprema: 

Mlijeko i 1 dcl vrhnja zagrijati do vrenja i njime preliti 200 grama čokolade. Ostatak čokolade nasjeckati i staviti na stranu. 4 dcl vrhnja miksati da postane kremasto. Mikserom razraditi ricottu u koju valja umiješati otopljenu čokoladu i na kraju tučeno vrhnje. Smjesu prebaciti u pliću posudu i staviti u zamrzivač na dva sata. Nakon što prođe zadano vrijeme smjesu ponovo miksati mikserom i umiješati sjeckanu čokoladu. Ponovo staviti u zamrzivač i nakon sat vremena ponoviti radnju. Na ovaj način se razbijaju kristaliće leda i smjesi dajemo „zraka“ čime sladoled postaje kremast. Ovaj postupak ponoviti još dva puta. Nakon posljednjeg miješanja sladoled staviti u zamrzivač i nakon sat vremena spreman je za posluživanje. Ako sladoled pripremate dan ranije tada ga prije posluživanja ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi. Ovaj recept možete obogatiti krupno mljevenim lješnjacima i bademima.


Komentari