(VIDEO) Je li ovaj sladoled imao najbolji okus?

Pinterest.com

Možete ga napraviti i sami.

“Točeni”, odnosno sladoled iz aparata nekada je bio hit. Aparati za njega su bili na svakom uglu, a cijena je bila prihvatljiva za dječji džep u kojem bi se našlo nešto “siće” za sladoled i koja čunga lunga. Istina, nije bio neki izbor. Za razliku od danas kad možemo birati između svih mogućih okusa koji nam padnu na pamet, točeni sladoled nudio je samo vaniliju i čokoladu. Oni nešto bogatiji aparati imali su i jagodu.

Upravo zbog ovog sladoleda voljeli smo i ZOO vrt, a neki su u njega i išli samo zbog “slatkog aparata” koji nam je mamio široke osmijehe. Danas te aparate i ne viđamo baš, kao niti klince sa zamusanim obrazima od najdraže slastice.

Ipak, na moru još uvijek možemo sresti ponekog prodavača koji “igra” na nostalgiju pa u svojoj ponudi ima “točeni” sladoled s kojim okusom više. Naravno, cijena nije kao u našim uspomenama, a niti sladoled nema okusa kao prije. Možda zato što nismo više oni zaigrani klinci kojima je vrhunac dana bio sladoled iz aparata, a možda iz razloga što niti ti aparati nisu više isti.

Okus se pokvario ili su se “pokvarila” vremena? Moguće je i da jednostavno starimo pa ostaje samo nostalgija….

Donosimo vam i recept koji garantira isti okus koji ste kušali u djetinjstvu. I ne, ne treba vam aparat.


Komentari