Kultne slastice iz osamdesetih: Neke se još uvijek mogu pronaći na policama

FOTO: Kraš

Svi se volimo prisjećati crtica iz djetinjstva.

Ne tako davno i slatkiši su bili manje dostupni, ali prepričavaju oni nešto stariji, da su bili toliko ukusni da im danas s pravom pripisujemo kultni status. Jedan od njih nedvojbeno je Eurokrem, ali i čuveni Eurokrem blok tu je dakako i podravkina Kinderlada o kojoj mnogi još uvijek pričaju sa sjetom.

Prije nego što je ovdašnje tržište obasula lavina gaziranih pićeva konzumirali su se Pipi, Jupi i Nara, a mnogi i danas prepričavaju reklamu za Pipi u kojoj je gledateljstvo bez daha ostavljala zanosna Ana Sasso.

Plivine gume za žvakanje Tin i Tina svojedobno su bile hit među djecom i to ponajviše stoga što su izgledale kao cigarete. Na popis guma za žvakanje zasigurno valja dodati i Efektu te Čunga Lunge.

Flickr
Flickr
FOTO: Kraš
FOTO: Kraš

O legendarnoj Ledolini mnogi i danas govore kao o najboljem sladoledu svih vremena, a tu je i famozni sladoled u lopticama.

Rijetko koji školarac nije u školskoj torbi nosio Slatku tajnu.

Kraš
Kraš

Kultni biskvit Cao Cao  obožavali su i veliki i mali. Mnogi će i dan danas potražiti ovaj omiljeni desert na policama trgovina.

Osamdesete u Zagrebu
Osamdesete u Zagrebu

Kada je o slatkišima riječ tada se valja prisjetiti i kultnih čokolada. Premda se legendarni Braco i Seka na policama mogu pronaći i danas, mnogi se kunu da to više nije onaj isti okus iz djetinjstva.

Na policama se zato više ne pronalazi čokoladica Zagi koja je misteriozno nestala s tržišta premda je i danas mnogi opisuju kao najbolju čokoladu ikada proizvedenu. A sjećate li se Kraševe čokolade Runolist obogaćene alpskim mlijekom?

 


Komentari