Slastan recept za popečke od blitve gotove u trenu

Iako će mnogi na spomen blitve prevrnuti očima, ova dobro poznatu namirnicu često jedemo kao prilog uz ribu ili meso, a dobra vijest je što ju trenutno možemo pronaći i na zagrebačkim placevima. 

Lisnato zeleno povrće s debelom i hrskavom stabljikom te je najrasprostranjenija na mediteranskom području. Bogata je vitaminima i mineralima te za njezino kuhanje vam nije potrebno puno vremena. Danas donosimo jedan malo drugačiji recept koji smo našli na gastro blogu “Mama ja sam gladan”, a radi se o popečcima koje ćete pripremiti u trenu. Odličan prijedlog za ljetni obrok i za njega će vam biti potrebni sljedeći sastojci:

Recept (za 2 osobe)
500 g blitve
3-4 režnja češnjaka
nekoliko žlica sitnih zobenih pahuljica
kokosovo brašno (ne ljuskice, baš brašno)
puna šaka peršinovog lišća
30-40 g parmezana ili ribanca
sol
papar

Priprema: 

Blitvu operite te kuhajte ju u proključaloj slanoj vodi (10-ak minuta) dok ne omekša. Dobro ju procijedite i istisnite višak vode te nasjeckajte nožem na sitno. Stavite u zdjelu. Dodajte sol, sitno sjeckani peršin, usitnjeni češnjak, malo papra. Dodajte 2-3 žlice zobenih pahuljica i žlicu kokosovog brašna. Dobro promiješajte, oblikujte popečke, uvaljajte svaki u kokosovo brašno i stavljajte peći na vruće ulje dok ne dobiju koricu sa svake strane. Vadite ih na papir da upije višak masnoće. Autorica bloga “Mama ja sam gladan” predlaže da ih servirate uz salatu od rikule s dodatkom malo feta sira. Dobar tek!

 

http://mamajasamgladan.com
http://mamajasamgladan.com


Komentari