Zagrepčani, promjenu podataka od danas možete obaviti i u tri policijske postaje

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Osim u Petrinjskoj i Heinzlovoj, Zagrepčani promjenu svojih podataka mogu obaviti na bližim mjestima.

Zagreb broji preko milijun i dvjesto tisuća stanovnika, a kako bi se rasteretila gužva u Heinzlovoj i Petrinjskoj uvedeni su novi uredi.

Ministarstvo unutarnjih poslova od danas otvara nove šaltere upravnih poslova kako bi se promjena prebivališta, boravišta, izdavanja osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola mogla obaviti i na nekim bližim mjestima. Točnije, u Drugoj policijskoj postaji na Črnomercu u Ilici 245, Trećoj u Dubravi 137 te u Novom Zagrebu u Šestoj policijskoj postaji na Trgu narodne zaštite 1.

Na isti način pomoću mobilnih ureda rješavat će se problemi i u drugim gradovima diljem Hrvatske.

“25 godina, 3.000 zahtjeva dnevno se slijeva u Petrinjsku i Heinzlovu sve do današnjeg dana. Napravili smo disperziju tih zahtjeva na još tri mjesta. Uz ove nove postaje imamo i dva mobilna kofera tako da smo ovime povećali efikasnost davanja usluga našim građanima”, rekao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Iako su nužne nove policijske postaje, do njihovog otvaranja u dogledno vrijeme još neće doći, povrdila je za HRT načelnica sektora upravnih i inspekcijskih poslova, Branka Šepac Blažanović.


Komentari