Stanovnici Buzina i Trešnjevke u nemilosti komaraca

Wikipedia

Stanovnici Buzina i Trešnjevke u velikim su problemima. Naime, ne znaju kako da se više bore protiv velikog broja komaraca koji su se tamo nastanili.

Iako se dobro našpricaju  sredstvima protiv komaraca, prije nego izađu na svoja dvorišta, stanovnici Buzina i jednog dijela Trešnjevke ne mogu se obraniti od ugriza.

Ove komarce ne odbija duga odjeća, mreže, tablete ni mirisne svijeće i spirale, kažu stanovnici za Večernji list.

“Nemamo mira i izbjegavamo biti vani. Rojevi lete po cijeli dan, prije su pikali samo predvečer. To nisu ovi naši domaći, već tigrasti komarci”, rekao im je Goran Mihaljević iz Buzina koji je problem prijavio mjesnom odboru.

“U godinu dana predviđeno je maksimalno 200 izlazaka za adulticidni tretman te 120 terenskih izvida, a smije se tretirati površina do jednog hektara. Ove je godine ludnica s tigrastim komarcima, to vidimo i mi sami kod kuće. Jasno nam je da ljudi stalno zovu, ali moraju imati malo razumijevanja. Mi ćemo doći svima, čak i ako probijemo godišnji budžet”, objasnio je Josip Palaversa iz tvrtke Adria Grupa.

Stanovnici su ogorčeni i tvrde kako se prema njima ponaša kao prema građanima drugog reda te da su već odbili njihovu molbu za dolazak zbog, kako kažu, probijenog godišnjeg budžeta.

 

 


Komentari