Parking u Španskom ipak se neće plaćati

FOTO: Tomislav Palac / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Ipak neće morati plaćati mjesto za svoj automobil.

U zagrebačkom kvartu Špansko prošli su tjedan postavljene table na kojima stoji da su u trećoj parkirnoj zoni. Međutim, građani su se pobunili i došlo je do preokreta, stoga mjesto za svoj automobil ipak neće morati plaćati.

Naime, podružnica Zagrebparking do daljnjeg neće obavljati kontrolu i naplatu parkiranja na lokaciji oko stambenih zgrada u Ulici Vilima Korajca i Ulici Antuna Šoljana. Tako stoji na obavijestima koje su u plastificiranim fasciklima polijepljene po parkirnim automatima, piše Večernji list.

Dana 23. listopada na rasporedu je sjednica Vijeća gradske četvrti Stenjevec, na kojoj će se donijeti odluka o tome da u Korajčevoj i Šoljanovoj naplaćivanje parkinga jednostavno nije potrebno.

Predsjednik četvrti Stenjevec Željko Jeger kaže da će biti kako narod odluči, a njegovi susjedi tvrde da se promet u mirovanju ne plaća nigdje u četvrti pa ne vide razlog zašto bi trebalo biti drugačije u njihovom kvartu.

Stanovnici Trešnjevke: ‘Ne želimo ni mi onda platiti’

Ta je ideja oduševila stanovnike Trešnjevke, na čijem se području također od prošlog tjedna uvela naplata između Hruševečke i Ulice Jurja Andrassyja na sjeveru, Selske ceste na istoku, Baštijanove ulice na jugu te Vitezovićeve ulice na zapadu.

“Trešnjevčani” kažu da u tom slučaju, ako se tako može, ni oni ne žele plaćati. Dodali su da protiv naplate ustanu svi čije su ulice već u nekoj od zona pa Zagrebparking nigdje neće imati posla.

Aute ostavljaju i drugi

“Mi Gradu pružamo tehničku podršku te nismo mi ti koji odlučuju koje će se ulice staviti pod naplatu. Međutim, nikad se o područjima koja će se sastaviti u jednu od zona ne odlučuje proizvoljno, već se to uglavnom radi na zahtjev stanara”, kazao je Ojdenić iz Zagrebparkinga, koji kontrolu parkiranja zasad vrši u oko 670 od ukupno više od 5300 zagrebačkih ulica.

Kako piše Večernji list, zahtjev za naplatu, tvrde u Gradu, šalju oni stanari koji nikad ne mogu naći parking ispred svoje zgrade budući da u ulici automobile ostavljaju svi koji u kvart dolaze i nekim drugim poslom.

Kako tvrde iz gradske uprave iz koje će uskoro naložiti Zagrebparkingu da postavljene automate u Španskom ukloni, na taj se način stanarima gotovo pa osigura parking jer oni jedini imaju pravo na kupnju povlaštene karte.


Komentari