(VIDEO) Jacques novim hitom razbjesnio fanove: ‘Ovo je krađa!’

Jacques Houdek već godinama s punim pravom vlada hrvatskom glazbenom pop scenom. Njegov raspon i boja glasa, intonacijska točnost i besprijekorne izvedbe uistinu mogu konkurirati bilo kojoj svjetskoj zvijezdi.

Kao takav, Jacques ne bi trebao pristajati na kompromise, podilaziti publici a najmanje od svega ne bi trebao pokušati biti netko drugi.

Da se upravo to dogodilo, primjetila je slušateljska publika u njegovoj posljednjoj pjesmi „Sam” koja je zbog glazbene i vizualne atraktivnosti u vrlo kratkom vremenu zaživjela kao hit.

Većina Hrvata u njoj je prepoznala „ono nešto”, no oni istančanijeg sluha odmah na prvo slušanje primjetili su da je Jacques pjesmom „Sam” u potpunosti želio biti Rag’n’Bone Man, jedan od trenutačno najsnažnijih vokala svijeta koji iz mjeseca u mjesec publiku osvaja sve boljim hitovima.

Osim što se Jacques u ovoj pjesmi bojom glasa poistovijetio s Rag’n’Bone Manom, slušatelji konstatiraju kako je pjesma “Sam” u potpunosti sastavljena od dva velika hita svjetskog pjevača, a uz to se u njoj sasvim jasno može čuti fraza iz ultimativnog hita – Despacito!

Početak Jacquesovog novog hita gotovo je istovjetan megahitu „Human”, dok refren neodoljivo podsjeća na pjesmu „Skin”!

Spot objavljen na YouTobeu istog je dana izazvao reakcije Jacquesovih obožavatelja, potpuno razočaranih ovim očiglednim plagijatom:

„ima par tonova iz pjesme Human i od Skin”…

„jbg, ima puno sličnosti sa pjesmama Rag n bone Mana”

„instrumental na početku je skoro identičan pjesmi Human. Nije ovo baš nešto specijalno ispalo…”

“Jel samo mene ovo podsjeća na pjesmu “Skin”?”

“Super i volim al’ zar baš sve moramo kopirati (Rag’n’ Bone Man-Skin)

„Volim Žaka ali moram se složiti da me odmah prvi ton asocirao na rag n bone, a da ne govorim o refrenu. Štoviše čak i gospodin u spotu jako liči na njega. Nije nikakav hejt komentar samo kažem da je vrlo slično”

“Da, i meni na prvu Rag’n’bone. Palac dolje, znamo da možeš originalno, Žak.”

“Pa kaj je ovo, Rag n bone man?”

“Mora li svaku pismu ukrast? Katastrofa”

“Koga ovo podsjeca na pjesmu “Human?”

“Rag n bone, i Despacito. Bravo Jacques na kreativnosti… Kič živi”

“Rag’n’bone Man Human + Skin + fraza Despacito (bez tebe uzalud je sve)… joj joj… sve u svemu, odlična “mješavina”

Autor: S.V.


Komentari