Izvanredna regulacija prometa: Zbog utrke će biti privremeno obustavljen tramvajski promet

Ilustracija: Ivan Klindić
Utrka ujedno onemogućuje prometovanje turističkog vlakića i Veselog božićnog tramvaja.

Ulična utrka „Zagreb Advent Run“, koja će se održati sutra,10. prosinca, uvjetovat će izmjene u prometu na području užeg gradskog središta. Od 9.10 do 11.30 sati bit će obustavljen tramvajski promet središnjim gradskim trgom te će tramvajske linije koje uobičajeno prometuju preko Trga bana Josipa Jelačića voziti obilazno preko Glavnog kolodvora i nastaviti dalje na svoje trase.

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića – Voltino) će u vremenu od 8 do 12.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Utrka ujedno onemogućuje prometovanje turističkog vlakića i Veselog božićnog tramvaja koji će zbog toga prve polaske s Trga bana Josipa Jelačića ostvariti u 12 sati te će dalje prometovati prema rasporedu.

Polazno stajalište autobusne linije 109 (Črnomerec – Dugave) u Ulici svetog Mateja u Dugavama privremeno je zbog radova izmješteno 100 metara sjevernije (na postojeće stajalište za izlaz putnika).

Tijekom ‘Adventa u Zagrebu’ autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) u vremenu od 17 do 23 sata vozi skraćeno od garaže Tuškanac do Ilirskog trga.


Komentari