Iz Sabora kažu da nisu neradnici: Ipak, ne znaju zbog čega ovaj tjedan ne rade

Facebook / Ilustracija

Hrvatski sabor ovaj tjedan ima stanku i neće, dakle, plenarno zasjedati tri dana, potvrdili su u ponedjeljak na Markovu trgu, napominjući da je tako još početkom siječnja odlučilo saborsko Predsjedništvo i da tada nitko od njegovih članova nije imao zamjerki na to, zbog čega odbacuju prozivke o neradu.

Saborsko Predsjedništvo čine predsjednik Gordan Jandroković i potpredsjednici – HDZ-ovi Milijan Brkić i Željko Reiner, nezavisni Furio Radin, Mostov Božo Petrov i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić.

Predsjedništvo se može i ‘proširiti’ ako predsjednik na njega pozove predsjednike odbora i klubova, a upravo su predstavnici klubova bili na Predsjedništvu 4. siječnja i nisu se protivili odluci o dnevnom redu, poručuju iz Sabora.

Odbacuju da je do stanke došlo iznenada.

Plan rada aktualne, 7. sjednice, navode, još je u siječnju objavljen na saborskim mrežnim stranicama i iz njega je vidljivo da je stanka već tada planirana. Zastupnici će je, kažu, iskoristiti za rad u izbornim jedinicama, za susrete s građanima i za međunarodne aktivnosti.

U Sabor se vraćaju u srijedu, 28. veljače, gdje će plenarno zasjedati do petka, 23. ožujka.

Zbrojeno, do uskrsnih će blagdana plenarno raditi 28 dana, jedan dan više nego, primjerice 2016., kažu u Saboru i odbacuju prozivke o neradu.

(Hina)


Komentari