Bijesni korisnici: Epsko pismo T-Comu postalo viralni hit: ‘Sram vas bilo! Čekamo istek ugovora i odlazimo’

FOTO: t.ht.hr

Objava nezadovoljnog i ljutitog korisnika na službenoj Facebook stranici Hrvatskog Telekoma za sobom je povukla “val” komentara, kritika, žalbi.

S dioničkim društvima i operaterima građani “muku muče” čekajući Božju milost više nego njihovu pomoć, a ovog su se puta obrušili na T-Com, hrvatsku poslovnu jedinicu Hrvatskog Telekoma.

Objava nezadovoljnog i ljutitog korisnika Denisa Flegara na službenoj Facebook stranici Hrvatskog Telekoma za sobom je povukla “val” komentara, kritika, žalbi, ali i podrške Denisu, iz čega proizlazi da je Denis tek jedan od stotine nezadovoljnih korisnika. Mnogi koji su trenutni korisnici Hrvatskog Telekoma u komentarima kažu da žele raskinuti ugovor, a javili su se i bivši korisnici koji su podijelili svoja negativna iskustva i, kako pišu, “bezobrazne odgovore putem pošte na zahtjeve.

Korisnici su se osvrnuli i na nepopravljene mobitele i obećavane nagrade koje, kako kažu, “nisu dobili ni nakon godina i godina korištenja i uredno plaćenih računa”.

Građani su u komentarima kazali da je korisnička služba T-Coma “katastofalna”, a neki su prijetili i tužbom.

Denisovu su objavu mnogi iskoristili da kude i hvale T-Com, ali i upute na probleme koji se, izgleda, ne rješavaju već mjesecima.

Operateri Hrvatskog Telekoma komuniciraju s građanima cijelo vrijeme i telefonski i putem komentara i poruka u inboxu, te im se ispričavaju zbog situacije pokušavajući im pritom ponuditi rješenje. Ističu da konstantno rade na poboljšanju usluge.

Međutim, izgleda da građani nisu zadovoljni njihovim rješenjima i poboljšanjem usluge.

“Žalosno je što njih boli briga za stare korisnike, a i nove. Njima je samo bitno da dođe što vise kod njih i da skupljaju pare. Sram vas može biti. Čekamo istek ugovora i odlazimo i mi“, kazali su korisnici u komentarima.

Pismo nezadovoljnog korisnika

Denisovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani moj T-com!

Ne znam od kuda da počnem. Ali recimo to ovako. Moj otac je davne 97-98 kupio sebi prvi mobitel i pretplatu preko T-coma (mobiteli u ono vrijeme nisu bili tako jeftini ali pustimo sad to). Pamtim kao dječak da je radi prirode posla otac za ono vrijeme čak imao i velike račune. No nema veze. Ovdje je važno i bitno samo da je moj otac već tada koristio Vaše usluge. Nadalje. Pamtim svoje prvo računalo koje je otac kupio dok sam bio 6. ili 7. razred…Znači, negdje 2000-te. Odmah je uzeo preko Vaše usluge i Internet. Da! Bili smo među prvima u selu koji smo imali Internet, ako ne i prvi. Ne znam sada točno koje godine smo uzeli i max tv, a i svi u obitelji smo do tada već koristili Vaše mobilne usluge. Što preko bonova, što preko pretplate. No, pa da počnem sa problemima. Nabrojat ću Vam ih kako bi se Vi lakše snalazili, eto, toliko ću biti pristojan i ići Vama na ruku ( što se za Vas nikako ne može reći barem što se moje obitelji tiče). Pa krenimo redom:

1. Kada smo uzeli Internet preko Vas, dugi niz godina uredno smo plaćali brzinu od 2Mbps do 4 Mbps. Naravno, kao što pretpostavljate, taj dugi niz godina brzina nam je bila 0,6 Mbps. Iako smo godinama opominjali na taj problem, s Vaše strane nismo dobili ni isprike a kamo sreće da bismo dobili jeftiniji račun. Sve dok jednog dana kap nije prelila čašu. Izašao je jedan Vaš majstor i uspio zapravo popravit stvar a da nije ništa popravljao nego se preko telefona dogovarao sa nekom kolegicom u službi. Najgora stvar koju sam čuo preko telefona jest: „Pa kaj? Pa oni mogu imat 11 Mbps!“! Halo? Pa mrak mi je pao na oči!! Ali OK. Nisam pisao nikakve žalbe itd. Opet krajnje korektno od mene.

2. Kad smo uzeli max tv, koji ste uredno naplatili i sve, imali smo i s njim problema. Zapravo, ako smo uključili Internet a max tv je bio uključen. Max tv se zamrznuo. Ili ako bismo bili na internetu, a upalili max tv, puknula bi Internet veza. Naravno, s Vaše strane rješenje je bilo satelitska antena! Super! Ali smo ju uredno morali platiti itd.! Zašto? Zbog Vaše nesposobnosti?…OK. I to smo progutali.

3. Kad smo već kod interneta i max tv-a. Moram napomenuti da su svi moji susjedi nakon nas koji su uključili Internet ili max tv preko Vas, uredno dobivali neke nagrade! DA, DA….mobiteli, laptopi itd. A mi kao Vaši dugi korisnici da ne kažem što i ostanem pristojan….Ah da…i svi moji susjedi nisu imali takvih problema kao mi što sam opisao pod rednim brojem 2. I pogađate, nismo se žalili….OPET.

4. Napokon, sa Vaše strane zove Vaša službenica i kaže nam ovako: „Zbog toga što ste naši dugi korisnici možete izabrati jedan od max tv paketa kao poklon (znači besplatno što sam ju i upitao ako je tako): sportski paket, filmski paket ili onaj xxx paket. Uzeli smo filmski. Svi doma presretni što smo napokon nešto i mi dobili sa Vaše strane nakon dugo godina! Naravno, da se taj filmski paket uključi trebalo Vam je tjedan dana! A ne 24 sata kao što je bilo rečeno. Oh da, pogađate, stigao je i uredan račun za max tv i ostalo, ali morali smo lijepo platiti i filmski paket! O super! Iznenađenja li! Ne znam ni zašto smo se uopće začudili. I opet, mi uredno plaćali nekoliko godina i nismo se žalili!

5. E sad, pretprošle godine smo se preselili. Zahtjev za telefon i internet odmah smo predali, a Vaš stup i priključenje čekali smo uredno 4 mjeseca nakon puno molbi da se već jednom to napravi. Naravno, kad smo se uselili, kupili smo novo računalo. E, sad tu počinju drugi problemi! Pa da nastavimo…

6. Kako moj otac ima isti e-mail već duuuugi niz godina i stvarno što se toga tiče nije nikad imao problema s njim. Da….sve do preseljenja i kupnje novog računala. Od tada otac mora svakih par dana brisati memoriju e-maila na Vašem serveru preko komunikatora (pošto mu je e-mail prijeko potreban i pošto ih svakodnevno dobiva hrpu njih). Ali nitko s Vaše strane ne zna ili ne želi nama objasniti zašto sada odjednom on to mora raditi ako nekih 15-tak godina nije nikad trebao)?? Naravno, neko od objašnjenja s Vaše strane je bilo da je to zbog novog računala. Ali mi smo promijenili 3 računala još od onog prvog dok smo živjeli na starom prebivalištu pa nije bilo problema. Naravno, pod točkom 7. ću Vam navesti i jedan bezobrazan način razgovora Vašeg službenika.

7. Zbog problema sa e-mailom, nazvao sam službu za korisnike koja me je slala vamo-tamo a da nisam riješio ništa (Pa čak i u T-com centru bio)! Nakon još jednog poziva i molbe da nam se nekako proba pomoći dobivam bezobrazan razgovor Vašeg djelatnika koji mi želi napuniti glavu glupim informacijama u koje ne bi ni tek rođeno dijete povjerovalo. Veli meni on ovako:“ Gospon, oduvijek vi imate rezerviranu kvotu od 20MB na serveru, oduvijek!“. Oke, ako imamo zašto nismo nikad do sada to trebali čistiti već tek sada? „Ha, čujte gospon, prije nekad su vam datoteke bile jako male pa se vam to nije tak brzo napunilo“. Oke, znači 10 ili više godina mi se nije napunila kvota od 20MB na serveru? A sada ju trebam prazniti svaka dva tri dana? „Paaa…ali stvarno su vam u ono vrijeme bili jako mali podaci…“. U redu, studiram informatiku i znam neke stvari. Mislite da sam budala ili nešto? Nemojte mi samo pričati da su nekada podaci bili tako mali. Ako su i bili, otac je dugi niz godina dobivao jumbo plakate koji nisu mogli nikad biti ispod 4-5MB. Što bi značilo da je u bilo koje vrijeme tada dobio 4-5 takva maila napunio bi kvotu i imao bi takav problem kao sada. „Ali gospon, velim vam podaci su bili jaaaako mali, a sad su jako veliki pošto tehnologija ide naprijed, podaci su vam sve veći bla bla“. U redu, onda mi objasnite ako su danas podaci sve veći i veći zašto je onda kvota na serveru ostala ista? Zar niste onda trebali i kvotu na serveru povećati?? Žalosno od Vas, pa gmail ima 15GB!! . Na to vaš djelatnik nije imao odgovor. Ali je opet počeo sa podacima i kaj ti ja znam više s čime, jer se očito ne razumije ili se izgubio u prijevodu. Oke, ovdje sam već zaprijetio odlaskom iz T-coma i raskidanjem ugovora! Što bi konkretno značilo, 4 mobilna uređaja, telefon i Internet. Naravno, od Vas još nikakvog konkretnog objašnjena što se tiče problema sa e-mailom i kvotom na serveru. Idemo sad na ovo svježije.

8. Oduvijek smo uzimali mobitele preko Vas. Znači, cijela obitelj. E sad. Problem prvi je što se mobiteli običavaju pokvariti par dana nakon što istekne garancija. Hah, bilo bi smiješno da nije istinito. Znači mobiteli se zamrzavaju, ne žele se prijaviti na WiFi pa vam troše obični Internet itd. itd… Prije tri tjedna odveo sam svoj mobitel na servis koji mi se pokvario, vidi čuda, ni više ni manje, nakon godinu i par mjeseci. Sva sreća pa je tu garancija od 24 mj. Odveo sam mobitel u Zabok T-com centar. Nabrojao sve moguće greške ( a prije bih bio gotov da sam nabrajao što uopće radi). Prva stvar, nisu imali zamjenski mobitel koji ste mi DUŽNI dati! Nema veze rekoh, preći ću i preko toga. Mobitel mi je jučer stigao sa servisa. Pogađate, pošto ste Vi u pitanju, mobitel nije popravljen iako uredno piše da je uređaj popravljen! Jutros sam ga odveo nazad u taj centar i požalio se te vratio mobitel na servis. Ovaj put ih ljubazno molim da mi daju zamjenski mobitel. Vaša djelatnica dolazi i veli da imaju još samo ovaj jedan jedini zamjenski mobitel. Takav mobitel sam gospodo koristio prije 15-tak godina!! Pitam ih ako se šale?! Zatražim od njih adresu gdje se mogu požaliti, pa eto mene.

Želim samo reći da je već stvarno jadno i žalosno što radite od nas vjernih korisnika! Gdje je sada ona Vaša JEDNAKA briga za POSTOJEĆE i nove korisnike (iz Vaše reklame) ?? Nikada moja obitelj i ja nismo tražili ništa, ali ništa od VAS!! Ali smo uredno bili zaje…..da ostanem pristojan! Zar se tako ponaša prema svojim korisnicima??! Pogotovo prema onim dugogodišnjim ??!! I onda mi još vaš djelatnik u centru nudi neku Vašu novu akciju Magenta, i na moje pitanje ako ćemo dobiti nešto uz to ( kao što su mnogi moji prijatelji dobili playstation 4 sa fifom 17 ), kaže NE! Jer ih nema više! Rekoh, da ste rekli da ćemo dobiti i jedno „Veliko HVALA od Vašeg T-coma“ zapisano na papiriću uzeli bismo i tu ponudu! Ali ne….debelo razmišljamo da se PREBACIMO na nekog drugog operatera. Već nas dugi niz godina samo omalovažavate i izrabljujete! Zato, Vam samo želim ovim pismom poručiti da GUBITE ovakvim svojim postupcima svoje DUGOGODIŠNJE korisnike i partnere!! Vjerujem da moja obitelj nije jedina koja proživljava ovakve stvari s Vaše strane!

Pismo je dosta podugo, ali što biste Vi učinili na mojem mjestu nakon tolikih godina? Napisali pismo u kojem niste ni došli do srži onoga što ste htjeli reći??

Počnite STVARNO brinuti za svoje postojeće i nove korisnike! Ali više obratite pažnje na one dugogodišnje!

Nadam se da će ovo pismo stići u prave ruke i u ruke nekoga tko će ga pročitati sa razumijevanjem !

Lijep pozdrav!” kazao je bijesni građanin u svom otvorenom pismu na službenoj Facebook stranici Hrvatskog Telekoma.

Operateri Hrvatskog Telekoma odgovorili su Denisu te s njim komunikaciju nastavili u inboxu kako bi riješili ovu situaciju.

Očitovanje Hrvatskog Telekoma

S obzirom na Denisovo pismo upućeno telekomunikacijskoj tvrtci, obratili smo im se za komentar.

“Slučaj navedenog korisnika trenutno je u postupku rješavanja te su kolege u izravnom kontaktu s korisnikom kako bi se riješio njegov prigovor.

Inače, HT, kao i ostali operatori, ali i mnoge druge kompanije koje se bave uslužnim djelatnostima, koristi društvene mreže kao jedan od kanala komunikacije sa svojim korisnicima. Svakom korisniku pristupamo individualno i trudimo se u najkraćem mogućem roku odgovoriti na sve zahtjeve korisnika“, stoji u odgovoru Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.


Komentari