PROCURIO RAZLOG BALIĆEVOG ODLASKA: Mogao bi vas zadiviti

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Svi za jednog…

Već i ptice na grani znaju da Babić više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, a s njim su otpali i Losert i Metličić. Ipak, otpao je i jedan koji i nije trebao, a radi se o Ivanu Baliću. On kao koordinator muške reprezentacije nema previše veze s izbornikom i njegovim stožerom, a svejedno je otišao.

I njega i dvojac Losert-Metličić sada zovu natrag, a mnogi mediji tvrde da je Balić mogao birati hoće li otići. Izabrao je Babićevu stranu i odlučio se držati njega, kao pravi sportaš i kolega.

Upravo Ivano Balić zaslužan je za dovođenje Babića na izborničko mjesto, kao i za njegov ostanak na istom nakon fijaska na Olimpijskim igrama, a dvojac je surađivao poput suigrača.

Neki izvori tvrde da je pred Babićem prednost imao Zvonimir Serdarušić, ali Ivanov autoritet bio je jači od toga čime je uspio progurati, sada već bivšeg izbornika. I sada, nakon Svjetskog prvenstva, kada su mnogi okrenuli leđa Babiću, Balić je ostao uz njega iako od toga nije imao koristi. On je kao koordinator mogao izaći u javnost s informacijama koje bi još gore narušile Babićev ugled, ali nije.

Iz sveg ovog on je izašao čistog obraza jer iako je mogao ostati u reprezentaciji, on je odlučio otići i ostati uz Babića kojeg su napali drvljem i kamenjem iako je ostvario prvotni cilj, odnosno ulazak u četvrtfinale.

 


Komentari