Nesvakidašnje iskustvo za vaša nepca: Popisali smo top 5 Wokova u Zagrebu

Facebook

Ako ste već  kušali ovu kulinarsku tehniku i oduševili se njome onda su vam su zasigurno već poznata ova mjesta. Ukoliko želite probati a niste pogledajte TOP  5 zagrebačkih restorana s naše wok liste:

NO.1: WOK by Matija

Zdrava kombinacija okusa, mirisa i boja. Sva jela su im spravljena prema vlastitoj recepturi, kao fusion svjetskih gastronomskih specifičnosti i domaće gastronomije. Jedina poveznica s kineskom kuhinjom je termička obrada u  woku, te mogućnost odabira štapića za jelo zbog prakičnosti i specifičnosti pakiranja.

Namirnice koje koriste za pripremu Wok-a ; od povrća, klica pa do začinskog bilja, dolaze iz prirodnog uzgoja i uzgajaju se na farmi u samom srcu parka prirode Lonjsko polje “MIKIN KRČ”, te iz prijateljskih obiteljskih privrednih gospodarstava. Isto tako proizvode i vlastite domaće noodle na bazi domaćeg brašna i jaja iz eko uzgoja. U ponudi stoji  14 vrsta woka, koji su kombinirani od bogatog i raznovrsnog asortimana namirnica.

Imate li želju omastit’ brk ovim wokom posjetite ih na lokaciji prolaz Vlaška 16/Ilica 33, a dostavu možete naručiti online na nternet stranicama ili pozivom na broj: 01 5617 445

NO.2: WOK’ N WALK

Jednostavna i brza priprema zdrave hrane, različiti načini obrade, od kuhanja do prženja, sačuvani hranjivi sastojci namirnica, sočnost i hrskavost jela. Nećete znati za osjećaj gladi jer su njihove porcije zaista izdašne. Naći ćete ih u Ilici 60. Reakcije ljudi na njihovu ponudu i ažurnost su čista pozitiva.

Zagolicajte svoja nepca i pobjegnite od gradske vreve u japanski svijet woka po sistemu slijedećeg vremenskog roka- 11:00 do 21:00. Nema beda ukoliko vam se hodati ne da, jer kod njih i online narudžba sjeda.

NO.3: WOKME

Ako volite hranu koja je koncipirana na istočnjačkoj kuhinji, WokME je nezaobilazno mjesto za kvalitetan obrok. WokME specijaliteti pripremaju se od svježih sastojaka pred vašim očima. WokME u svojoj ponudi ima piletinu, biftek, vegetarijanske opcije s povrćem ili tofuom, te kozice. Ovdje možete i kušati specijalitete azijske kuhinje među kojima su i proljetne rolice s mesom ili povrćem.

Sami slažete svoju idealnu kombinaciju okusa, birajući između riže, kineskih ili staklenih rezanaca. Ukoliko ste zainteresirani za nešto drugačije deserte, njihova preporuka je pohani sladoled.

Pronaći ih možete u Varšavskoj 6, a sudeći po osvrtima na društvenim mrežama klopa je izvrsna.

>>>(FOTO) Odabrali Zagrepčani: Evo gdje u Zagrebu možete kušati vrhunska jela s tjesteninom

NO.4: UMAMI

Umami se smjestio na dvje lokacije u Zagrebu. Pronaći ih možete na  Skalinskoj 3 i Horvaćanskoj 75.  Bogata ponuda za ljubitelje orijentalnih okusa nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dodatno je atrakktivno d agosti smai mogu promatrati kako se jelo spravlja ispred njih.

Slatko, slano, kiselo i gorko četiri su osnovna okusa koja osjećamo. Ali uz njih postoji i manje poznati peti okus – UMAMI, kojeg prema popularnom istoimenom filmu često nazivaju i petim elementom okusa (The fifth element of taste), poručili su.

NO.5: WOK & ROLL

Trend istočnjačkog načina života koji simbolizira zdravlje i dugovječnost postao je sve prisutniji i kod nas. U tom kontekstu važno mjesto zauzima prehrana odnosno način spravljanja hrane, ne samo kao nešto egzotično, već prije svega zdravo i ukusno. Azijska kuhinja specifična je po širokoj paleti i kombinaciji okusa.

Da biste za malu cijenu dobili azijski specijalitet, nije potrebno putovati čak na Daleki Istok. Dovoljno je posjetiti Wok&Roll u Arena Centru ili u Avenue Mall.

Wok&Roll nudi Vam širok izbor tradicionalnih azijskih jela kao i specijalitete od ribe i morskih plodova. Slani, slatki, kiseli i ljuti okusi u raznim kombinacijama u izvedbi gospodina Yao i njegovog tima oduševit će Vaše nepce.

Posjetite Wok&Roll u Arena centru, 1. kat i Avenue Mall, 2. kat, Zagreb.

Jedino što vam preostaje je proba, stoga ISPROBAJTE!

>>>ODABRALI PURGERI: Ovo su mjesta s najsočnijim kebabom u gradu

>>Na ovim mjestima pojest ćete najfiniju pizzu u Zagrebu

 


Komentari