(FOTO) Nesvakidašnji događaj u konobi Burin okupio velike gurmane

Vrhunski kuhari pripremali slasne delicije.

Svi oni koji istinski uživaju u hrani, vole pripremati različite specijalitete, ali i isprobavati nove okuse u subotu su uživali u nesvakidašnjem gastronomskom događanju. Naime, u konobi Burin održalo se zanimljivo natjecanje u pripremi jela između chéfa konobe Roberta Slogara i vlasnika Iločkih podruma Jure Mihaljevića.

Ovom dvoboju koji se održao pod voditeljskom palicom Karmele Vukov Colić prisustvovali su i vrhunski kuhar Jeffrey James Vela, glumica Ana Vilenica i članovi benda Kraljevi ulice koji su bodrili natjecatelje. Svi prisutni uživali su u pripremljenim specijalitetima, odabranim vrhunskim vinima i ruskim delicijama.

Ana Vilenica, Marko Vilenica, Robert Slogar_01

Konoba Burin svojim ugodnim ambijentom i vrhunskom gastronomskom ponudom privlači brojne posjetitelje već gotovo 80 godina. Iako njeguje tradiciju, ono čime se izdvaja i u potpunosti osvaja goste je maštoviti jelovnik s neodoljivim specijalitetima iz kontinentalne kuhinje, ali i vrhunskim ribljim delicijama koji je osmislio chéf restorana Robert Slogar.

Ruske delicije_01

Ovaj svjetski poznati kuhar bogato je iskustvo stekao radeći u brojnim vrhunskim restoranima diljem Hrvatske i svijeta što mu je donijelo i članstvo u prestižnom World association of chef societies. Tijekom dugogodišnje karijere radio je čak i s osobnim kuharom Svetog Oca u Vatikanu, a ponosni je nositelj prestižne titule hrvatskog „zlatnog kuhara“.

Chef Jeffrey James Vela_01

Kako nam se Dan zaljubljenih bliži, a poznato je da ljubav ide kroz želudac, konoba Burin predstavila je jedinstveni valentinovski meni u suradnji s Ruskim Delicijama u kojem će se nalaziti rusko-hrvatska tradicionalna jela. Uz uživanje u prigodnoj live glazbi i probranim ruskim pićima kao što je vino Za mile dame, posjetitelji će moći isprobati jela kao što su kavijar, carpaccio od jesetre, borsch te razne ukusne ruske slastice za desert. Spoj je to dvije kulture na jednom tanjuru koji garantira sasvim novo iskustvo za nepce, a koje će se na meniju nalaziti ne samo za Valentinovo, već i cijeli taj tjedan.


Komentari