Zagreb
+C

(FOTO) Doznajte zašto svi pričaju o ovom zagrebačkom slastičaru

Photo: Instagram

Postoje kolači i postoje deserti koji izgledaju kao skulpture. Slastičari se razlikuju jedan od drugog, a trenutno je najviše pažnje usmjereno prema mladom Robertu Hromaliću.

Razlog tome je otvaranje nove slastičarne u Teslinoj koja je produžetak ruke uspješnog restorana i bara Time. Za ovo novo mjesto u centru grada kažu da je jedno od trenutno najambicioznijih i sve oči su uprte u Roberta Hromalića. Ako još uvijek niste čuli za njega vrijeme je da saznate jer upravo on je zaslužan za najneobičnije i jako fine slastice u našem gradu. Do sada ste njegove deserte mogli isprobati u restoranu Time, a svi koji su ih isprobali ostali su “paf”!

Svoju karijeru započeo je školujući se u prestižnoj francuskoj školi gdje je dobio osnovno znanje koje je kasnije brusio – sam u kuhinji. Jer, tako se radi posao i nije prvi put da smo čuli tako nešto. U jednom intervjuu je istaknuo kako je chef Dino Galvagno jako utjecao na njegov rad, baš kao i Ana Ugarković.

Prvenstveno kuhar, nakon nekog vremena prebacio se za slastičara što mu i nije bio tako lak zadatak. Učiti slastičarstvo u Hrvatskoj bilo je gotovo nemoguće, no “iskoristio je” poznatu slastičarku Petru Jelenić i lagano je krenuo u svoju novu avanturu. Kuharima je najveća pohvala zadovoljan gost, a isto je i s Robertom koji samo želi da ljudi budu sretnu dok jedu njegove slastice.

U svoju slastičarnicu planira uvrstiti neke od naših domaćih kolača kao što su kremšnite, gibanice, čupavaci, šnenokle, ali u svojoj verziji. Dekonstrukciju međimurske gibanice već smo imali priliku isprobati, a ako svi deserti budu u pola kao što je taj, misija je kompletna.Komentari

Provjerite

14432997_10207434290636507_3793628147012614920_n

(FOTO) Tanka ili debela, gauda ili mozzarella? Evo zašto Zagrepčani vole ići na pizzu kod Žaca

Mnogi će reći kako je pizza kod Žaca najveća i najbolja u gradu, a mi ...