DAŠAK MEKSIKA U SRCU ZAGREBA: Posjetili smo Mex Cantinu i ocijenili ju, evo što može bolje (FOTO)

Privatni album

I dalje nastavljamo s potragom najzanimljivijih restorana u našem gradu.

Naš tajni tim nije prestao s djelovanjem, tako je ovog puta posjetio slavni meksički restoran koji se smjestio u Savskoj ulici, a zove se svakako “Mex Cantina“. Pošto sam jedini novinar koji nije bio u tom restoranu ( to je jedan od glavnih uvjeta naše tajne misije) uputio sam se s prijateljicom “ne novinarkom” u pohod na zapečeni grah, tortilje, tequile…dobro nismo bili toliko raznovrsni, ali naše dojmove pročitajte u nastavku.

OTIŠLI SMO U TAJNU MISIJU: Govore da je ovo najbolji burger u gradu, a mi smo ga kušali (FOTO)

Kušač: mladić istančanog ukusa i ne pretjerano izbirljivih prehrambenih navika, ali svestrani ljubitelj mljevenog mesa (na sto načina).

Kušačica: tipična cura iz susjedstva, voli sve, a opet ne voli ništa. Onaj tip koji će idući put u McDonald’su naručiti nešto novo, a svaku put naruči Big Mac.

Dobro je napomenuti kako je ovaj restoran tu od davne 1998. godine i svakako je postao najpoznatiji meksički restoran u Zagrebu. Naravno, osim zanimljivog ulaza u dvorište restorana koje ima kaubojska vrata (ne znam kako to drugačije nazvati) i parkiralište je poprilično veliko. Čim uđete u prostor restorana, dočekat će vas na ulazu nasmijani konobar te vas otpratiti do željenog stola. Iako smo rezervirali stol jer smo mislili kako je to obavezno,  na kraju nije bilo gužve pa smo mogli čak i birati gdje ćemo se smjestiti. Sve je tipično meksički, šareno i prepuno sombrera koji vire sa svih strana.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Autentičnoj atmosferi Meksika, osim unutarnjeg uređenja veliki doprinos daju i nastupi najpoznatijeg i najboljeg hrvatskog mariachi banda ‘Los Caballeros’-a ponedjeljkom u 9.00 navečer.[/box]

Došao je red na naručivanje, a pošto smo mi tu prvi put nismo imali blage veze što naručiti. Jela osim meksičkog naziva imaju i detaljan opis na hrvatskom jeziku što svakako olakšava situaciju i ne ispadate totalni kreten pred konobarom. Isti ti konobari rado će vam preporučiti nešto zanimljivo ili će vam još detaljnije od pisanog opisa objasniti o kojem se jelu radi.

Privatni album
Privatni album

I poslije narudžbe na vaš stole će (potpuno besplatno) doći tortilja čips uz dva umaka. Jedan na bazi vrhnja, a drugi rajčice. Nemojte pretjerati s grickanjem jer nećete moći dalje jesti, al’ kako smo mi u žurbi uzeli samo glavno jelo, ovog puta dali smo si oduška.

I na stol je nakon 20-ak minuta čekanja došlo i “the jelo”. Naručio sam Fajitas De Pollo (osjećam se ko Juan Migel de Rodrigez). Pa da pojasnim, dakle, tri tortilje, napunjene filetiranom piletinom s povrćem i umacima.

Privatni album
Privatni album

Prijateljica je naručila vrlo slično jelo koje se zove Fajitas De Pavo, a jedina razlika u našim jelima je što je njezino s puretinom.

Privatni album
Privatni album

Kušač: “Svaku recenziju započinjem ambijentom pa ću tako i ovu. Da ima dašak Meksika ima, ali Meksiko ne čine samo kaktusi i sombrera koji vise sa stropova. Prostor je malo tmuran i dosadan za moj ukus, jer bogatstvo boja je nešto što je tipično za tu zemlju. Ukoliko ste na intimnoj večeri i želite privatnost, tada ćete morati paziti što pričate jer u restoranu je uistinu tiho. Za osoblje imam sve pohvale i konobari se stvarno trude do posljednjeg detalja objasniti svako jelo. Hrana je zaista ukusna , bar ono što smo jeli (nismo imali hrabrosti naručiti juhu od kakaa i 20 vrsta začina), ali porcije nisu pretjerano velike, ali su skupe za moj pojam.”

Kušačica: “Jako mi se sviđa uređenje samog restorana, kako njegovo uređenje izvana tako i sami interijer. Iako, kada je atmosfera u pitanju, mana je što je za moj ukus malo premirno i preintimno, a to nikako nije nešto što vežem uz Meksiko. Hrana je jako ukusna i lijepo prezentirana, no s obzirom na veličinu porcija voljela bih kada bi i cijene bile nešto pristupačnije, jer bi tada sigurno bila češći gost ovdje.”

Nadamo se kako smo barem nekome tko se premišljao oko odlaska u ovaj restoran pomogli, a za kraj vam donosimo račun kao dokaz da ne ispadne da lažemo.

Privatni album
Privatni album


Komentari