Ako želite ravan trbuh iskušajte ova tri napitka

pixabay.com

Odlično osvježenje i efikasno piće koje vam pomaže u ravnanju trbuha.

Neka bezalkoholna pića su izvrsna zamjena za vodu, a pomažu u izravnavanju trbuha. Bilo da vježbate ili ih pijete dok sjedite u uredu, ova tri napitka dovest će vaš trbuh u formu.

Aromatizirana voda

Kada se pokušavate riješiti suvišnih kilograma, vrlo je važno da vam je organizam hidratiziran. Konzumiranje većih količina vode pomaže vašem tijelu da održi odgovarajući balans tekućine, zaustavi zadržavanje vode u organizmu (jedan od najvećih uzroka pojave “napuhanog” trbuha) te vam pomaže da se osjećate siti. Ako vam se ne da piti običnu vodu, ubacite u nju začinsko bilje (mentu ili bosiljak), citruse (limun, naranča, grejp, limeta) i druge niskokalorične, prirodne pojačivače okusa (možete koristiti čak i narezani krastavac).

Ohlađeni čaj od mente

Odlično osvježenje, ali je istovremeno i efikasno piće koje vam pomaže u ravnanju trbuha. Menta pomaže vašem želucu u probavljanju masti, a uz to ona pomaže brže i efikasnije probavljanje masnih namirnica sprečavajući nadutost.

Zeleni čaj

Osim smanjenja rizika od raka i srčanih bolesti, zeleni čaj ima koristi za cijeli organizam jer sadrži katehine, antioksidanse za koje istraživanja pokazuju da pomažu u smanjenju masnih naslaga s trbuha. Pijenje zelenoga čaja prije vježbanja može povećati sagorijevanje masti tijekom aerobnih vježbi (bicikl, traka za trčanje).


Komentari