Odabrali Zagrepčani: Na ovim mjestima su najbolje krafne u gradu

Facebook/Slastičarna Jakšić

Volimo ih s marmeladom, uživamo u njima kada su bogate čokoladom, a bez krafni maškare nemaju smisla.

Priprema domaćih krafni zahtjeva puno vremena. Iako su sočnije nego kupovne, pomisao na sate provedene u kuhinji poprilično nas obeshrabruje. Trgovine uglavnom nude suhe krafne siromašnog punjenja, a nerijetko su i premasne.

Čini se kao težak izbor – utrošiti sate slobodnog vremena u kuhinji ili se odlučiti na kupvnu polujestivu krafnu? No, kako bi imali i sočne krafne i slobodno vrijeme naš tim istančanog nepca izdvojio je tri lokacije na kojima možete kušati krafne koje će vas oduševiti.

Dubravica

Na trećem mjestu njihovog popisa tako se našao lanac pekarni Dubravica. Osim što je dizano tijesto ovih krafni sočno, ne štede na punjenju za razliku od većine drugih lokacija. Također, i fino mirišu.

Dubravica
Dubravica

Vanilija, marmelada, čokolada… za svakoga po nešto, a tijekom fašnika njihove krafne možete kupiti za 3 kune po komadu.

Slastičarnica Princess, Gajeva

Ova slastičarnica ima najbolje krafne u Zagrebu, no velika mana je njihova nepristupačna cijena, tvrde naši sladokusci. Ukoliko želite veliku krafnu kod njih ćete izdvojiti 11 kuna, dok je mala krafna 6 kuna.

Claudio Kramaric
Claudio Kramaric

Ipak, obilata aromama, bogata punjenjem, sočnog tijesta i umjerene masnoće, krafna iz slastičarnice Princess morala se naći na ovom popisu.

Slastičarnica Jakšić, Zvonimirova

U tijestu njihovih krafni osjeća se rum, a bogatstvo marmelade kojom su punjene lansiralo je ovu slastičarnicu na poziciju lokacije s najboljim krafnama u Zagrebu. Doduše, za jednu krafnu kod Jakišića ćete izdvojiti 7 kuna, no sugrađani tvrde da je cijena u skladu s okusom i kvalitetom.

Facebook/Slastičarna Jakšić
Facebook/Slastičarna Jakšić

Zanimljivo je i da su upravo krafne važnu ulogu odigrale u povijesti ove slastičarnice koja se prvotno zvala Kovačić po prvom vlasniku. U svojoj knjizi Pont Neuf, Željko Senečić navodi kako su se tada tamo prodavale štrudle od jabuka, sira, torte… sve do trenutka kada je mršavi dečko iz kuhinje donio pladanj netom ispečenih krafni. Tom dečku prezime je bilo Jakšić.

Uživali u domaćim ili kupovnim krafnama, na koncu nije niti bitno, najbitnije je da su sočne i bogate punjenjem. U slast!

>>>ODABRALI PURGERI: Ovo su mjesta s najsočnijim kebabom u gradu

>>>Ovo su mjesta s najboljim burekom u gradu


Komentari