Ne nasjedajte! Otkrivena velika prijevara na poznatom oglasu za stanove

FOTO: city24.postimees.ee

Posljednjih mjeseci građani muku muče s potragom stanova. U širem centru Zagreba više gotovo da i nema stanova za dugoročni najam – sve je otišlo u ‘apartmanizaciju’, za iznajmljivanje turistima, kojih je u gradu sve više.

To je sa sobom povuklo porast cijena mjesečnog najma, i to za lošije stanove, koje nisu ‘pojeli’ apartmani, dok je bolje stanove s pristojnom mjesečnom najamninom moguće pronaći samo na periferiji grada.

No, u moru stanova ipak, ako smo sretne ruke, nađemo po nekoj normalnoj mjeri, od kvalitete stana do cijene. Međutim, sve su češći prevarantski oglasi, a upravo je na takav naišla jedna studentica dok je tražila stan u Zagrebu.

FOTO: Screenshot / Studentski.hr

Kako stoji u opisu na Njuškalu, u centru se prodaje savršeni stan za samo 400 eura. Poslala je upit poštom, piše Studentski.hr, odgovor još uvijek nije dobila, no odlučila je provjeriti je li riječ o prevari budući da su takvi slučajevi sve češći.

Bila je u pravu jer je za isti stan objavljen još jedan oglas, no ovaj put za – Estoniju. Ako se javite najmodavcu za stan, u mailu dobijete odgovor “da osoba trenutno nije u Hrvatskoj i da novce uplatite preko Airbnb-a da bi vam osoba koja je provjerena od strane Airbnb-a pokazala stan”, vi uplatite novce i u tom trenutku postajete žrtva tipične internetske prevare.

Naravno, nitko normalan, kada pomislite na prvu, ne bi uplatio novce za stan koji nije vidio, ali u žurbi i usred životnih promjena ponekad “sila ne pita”.

Oglasnik Njuškalo nije obvezan snositi odgovornost ni za kakvu štetu bilo koje vrste nastalu između korisnika i oglašivača.

Postoji nekoliko trikova kojima možete eliminirati neke od takvih oglasa. Pomoći će vam Google Image Search. Sačuvate cover sliku savršenog stana, prebacite je na Google slike i prenesete istu sliku. Otvorit će vam se svi linkovi gdje se ta ista slika koristila, piše Studentski.hr.

Ako naiđete na sličnu prevaru, odmah prijavite oglas kako bi se ovakve prevale suzbile.


Komentari