‘Krofne’ obitelji Vrkić zaludjele Australiju

Facebook/ Krofne

I na drugom kraju svijeta uživaju u našim specijalitetima.

“Krofne” su pekarski obrt hrvatske obitelji Vrkić i smještene su u dalekoj Australiji  u Canberri. Osim što rade krafne za prste polizati, njhov posao ima i humanitarnu notu. Naime, njihov cilj je zapošljavati tinejdžere i odrasle s posebnim potrebama. Žele biti dio promjene koja će doprinjeti prihavaćnju i uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u društvo.

FOTO: Facebook/ Krofne
FOTO: Facebook/ Krofne

Od svojih budućih zaposlenika traže da im slastice budu strast, da su volji učiti i da budu pristupačni. Osim toga, moraju znati organizirati svoje vrijeme, komunicirati s mušterijama, moraju biti i točni, ali i voljni raditi u timu. Poželjno je imati i vozačku dozvolu, te biti fleksibila oko radnog vremena jer njihova pkarnica radi i radnim danom i vikendom.

Oni nikako nisu tipični obrtnici, a to se vidi i na njihovim krofnama, koje su oduševile stanovnike Canberre. Na službenoj Facebook stranici “Krofne” naći ćete samo pozitivne recenzije, a ukupna ocjena im je 5,0.

FOTO: Facebook/ Krofne
FOTO: Facebook/ Krofne

Ovo su samo neki od komentara na njihove ukusne krofne:

“Za majčin dan sam dobila jednu vašu ukusnu krasnu. Vi ste odličan tim, to je bila najbolja krafna koju sam ikad probala. Čak predobra da bih je podijelila s ikime“, napisala je Loraine, a na nju se nadovezala i Lauren:

Za svoj rođendan sam naručila vaš toranj od krafni s Nutellom, i to su bile najukusnije krafne koje sam jela. I moja obitelj  prijatelji bili su oduševljeni, ne mogu vas više preporučiti nego što već jesam“.

FOTO: Facebook/ Krofne
FOTO: Facebook/ Krofne

Pa ovo je raj u krafni. Ovo su najbolje krafne u Canberri, svi u tvrtki uživali su, hvala vam puno“, napisala je Vanessa.

Čini se da su hrvatske slastice zaista popularne diljem svijeta, a još su ukusnije kada se iza njih krije takva društveno osjetljiva tvrtka koja brine za svoje zaposlenike i koja vjeruje da svatko treba dobiti svoju priliku.


Komentari