Jesenska poslastica: Gdje pojesti najbolji kesten pire u gradu

Facebook

Omiljeni jesenski desert za mnoge je kesten pire kojega je moguće degustirati u gotovo svakoj prosječnoj zagrebačkoj slastičarnici.

Osim što se u većini objekata služi sa šlagom, zajedničko svim slastičarnicama jest to što niti u jednoj ovaj desert baš i nije povoljan. Upitali smo sugrađane u kojoj su slastičarnici degustirali najbolji kesten pire, a odgovori su dakako kao i ukusi različiti. Nekoć je među građanima kao najbolje odredište za kesten pire slovila kultna slastičarna Zagreb smještena u Masarykovoj ulici.

Danas pak Zagrepčani po svoju porciju rado odlaze u Vincek.

“Kesten pire u Vinceku je solidan, ali šlag je previše sladak i pomalo bljutav to mi se ne sviđa pa radije umjesto šlaga s kestenom pojedem kuglicu sladoleda od vanilije”, prepričava nam gospođa s kojom smo razgovarali. Ukoliko ste ljubitelj kesten pirea s nešto više ruma tada svakako posjetite slastičarnicu Princess, a ukusan kesten pire po cijeni od 15 kuna služe u slastičarnici Orange.

Visoka cijena omiljene poslastice

Dobar kesten pire, ako ne i najbolji u gradu pronaći se može u slastičarnici Orijent tvrdi jedan naš sugrađanin.

“Okus kestena je dominantan, kesten je dovoljno sladak, a osim toga nude i odlične kolače s kesten pireom”, tvrdi iskusni građanin s kojim smo razgovarali. Da razvikane slastičarnice ne nude uvijek najbolje deserte svjedoči studentica koja se kritički osvrnula na kesten pire iz Milleniuma.

“Oni imaju jedan od najskupljih kesten pirea u gradu, ali okus je zbilja grozan, mislim da se radi o smrznutom proizvodu. Naprosto mi nije ukusan, dok s druge strane moji uzimaju kesten pire u slastičarnici na Kustošijanskoj. Obična mala kvartovska slastičarna, a kesten okusom ostavlja bez daha”, savjetuje ova mlada dama.

Bilo kako bilo najbolji kesten pire onaj je koji se vama osobno najviše svidi, ukusi su različiti pozivamo vas da s nama podijelite svoja iskustva sa zagrebačkim slastičarnicama, restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima koji su vas razočarali ili oduševili.

Šaljite nam ih na [email protected].


Komentari