Istražili smo gdje na Adventu možemo pojesti jela ‘na žlicu’

FOTO: Ivan Klindić

Odaberite svoje omiljeno jelo i svoju omiljenu lokaciju, te uživajte u toplini koju vam nose u hladnim zimskim danima.

Advent u Zagrebu je ove godine povećao ponudu. Već se pročulo o brojnim delicijama koje se nalaze u ponudi a posebno se pričalo o ponudi slastica. S obzirom na to da dolaze hladni zimski dani, odlučili smo istražiti kakva je ponuda slanih jela koja će nas ugrijati za čas.

Jela ‘na žlicu’ odlična su za hladne zimske dane jer nakon vruće juhe, osjećat ćete se toplo iznutra. Na Adventu ovih dana možemo pronaći sarme, grah, gulaš i različite juhe. Prošetali smo svim Adventskim lokacijama i popisali gdje sve možete pronaći topli obrok ‘na žlicu’. Cijene toplih jela ‘na žlicu’ kreću se od 15 do 50 kn.

Tomislavac – Ledeni park

Predivna šetnica, klizalište i mnoštvo lampica čine predivnu adventsku atmosferu. Bilo da ste se umorili od klizanja ili vam je hladno od dugotrajne šetnje, na Tomislavcu možete pronaći topla jela ‘na žlicu’, koja će vas sigurno ugrijati.

Na Tomislavcu smo pronašli tri kućice, koje nude topla jela. Za 40kn, kućica Cellar nudi Vinski gulaš. Gulaš možete kušati i u kućici Kasheta, gdje ćete izdvojiti 45kn za Gulaš u kruhu. Veliki hit ove godine svakako su sarme, koje možete pronaći na Tomislavcu u kućici T&T.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Fuliranje

Fuliranje se ove godine premjestilo na Strossmayerov trg a predstavlja pravu zabavu. Za one koji vole iznenaditi svoje nepce i okušati sasvim nove okuse, Fuliranje je odličan izbor. U kućici Murter – vrata Kornata, možete isprobati nešto malo drugačija jela ‘na žlicu’. Osim već poznatog brodeta, iznenadit će vas Maništrun od sipe, toplo jelo ‘na žlicu’, koje će zadovoljiti zaljubljenike u morsku hranu. U Time-u možete okusiti Ramen, te gulaš od tamne pive. Gulaš možete isprobati u Wurst baru, dok vas kod kućice 50 očekuje grah.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Zrinjevac

Najljepši zagrebački park, svake godine svijetli poput zvijezdanog neba. Na Zrinjevcu možete uživati u sarmi za 28 kn kod kućice Stara Preša, a ako ste više raspoloženi za gulaš u kruhu, svratite do Lefty’sa.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Gornji Grad – Matoš i Priča s Griča

Mnogima je Gornji grad ovogodišnja hit destinacija. Šetnjom po Caffe de Matošu, osim u predivnom pogledu na grad, možete uživati u prefinim sarmama. A u Čarobnom kutku s pogledom na kulu Lotrščak, možete za 35kn uživati u Irskom gulašu.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Advent na Klovićevim dvorima

Poznata panorama grada, okvir iz kojeg pada snijeg i dobra zabava glavna su tema Adventa na Klovićevim dvorima. Po pitanju jela ‘na žlicu’, ovdje ćete pronaći apsolutno sve. Gulaš možete isprobati na čak dvije kućice, Sidro i Kobasito. U Kobasitu ćete pronaći još juhu za 25kn te tripice (za one koji ih vole) za 28kn.

Mundoaka nudi juhu dana za 25kn, dok ćete u Swankyu pronaći juhu od bundeva za 25 kn te Chill con Carne za 45kn.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Trg – Gajeva

Uz mnoštvo fritula, kobasica, germknedli i ostalih adventskih zalogaja, dvije kućice u Gajevoj nude ovogodišnji hit – sarmu. Za 35kn sarmu ćete pronaći na kućici Kobaje te u Ličkoj kući.

Europski trg

Svoje mjesto na Adventu na Europskom trgu, jela ‘na žicu’ pronašla su u nekoliko kućica. Za 35 kn moći ćete uživati u sarmi ili grahu s kobasicama. Pojedine kućice nude dnevnu juhu za 15kn, dok ćete u kućici Degrassi moći uživati u gulašu od boškarina za 45kn.

Svatko ima svoje omiljeno mjesto i omiljeno jelo. Spoj jednog i drugog sigurno će vas razveseliti a tople će vas juhe i gulaši sigurno ugrijati. Odaberite svoje omiljeno jelo i svoju omiljenu lokaciju i uživajte u toplini koju vam nose u hladnim zimskim danima.


Komentari