Gradom će prometovati tramvaj prijateljstva Zagreb i Mainza

Na prvim i zadnjim ostakljenim dijelovima vrata se nalaze grbovi Mainza i Zagreba.

U povodu 50 godina prijateljstva Zagreba i Mainza, sa zagrebačke Remize od 04. rujna je krenuo oslikani niskopodni tramvaj NT 2200 koji će zagrebačkim tračnicama prometovati do kraja godine.

Ovaj projekt je najavljen još u lipnju u Mainzu na sastanku zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Olivere Majić i gradonačelnika Mainza Michaela Eblinga. Tom prilikom je gradonačelnik Ebling predložio da ulicama istodobno prometuju tramvaji oslikani grbovima Zagreba i Mainza kako bi građani obaju gradova bili upoznati sa svečanim jubilejom koji se ove godine slavi.

Podsjetimo, u lipnju je u Mainzu realiziran projekt koji se sastoji od tri izložbe: ‘Od Budinjaka prema Mainzu’, ‘Three Stories-Greetings from Zagreb’ i ‘Od Gutenberga do 3D ispisa od biomaterijala’, a dogovoreno je da delegacija Mainza u listopadu ove godine posjeti Zagreb.

Na prvim i zadnjim ostakljenim dijelovima vrata se nalaze grbovi Mainza i Zagreba. Siluete obaju gradova su pretežito u vizualu te na sredini se spajaju mostom od puzzli, a koji se nadograđuje, baš kako se kontinuirano izgrađuje i nadograđuje suradnja dvaju prijateljskih gradova tijekom ovih 50 godina.


Komentari