Građani optužili IKEU da poziva lopove? Evo kako to možete spriječiti

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nedavno je Ikea distribuirala novi katalog, koji se već tradicionalno našao obješen na ulaznim vratima stanova.

Reklamiranje pod svaku cijenu ponekad prekrši svaku mjeru. Trgovački lanac IKEA Zagreb i ovog je puta ostavljao svoje kataloge na vratima stanova. Nevjerojatno neopreznu promidžbenu akciju primjetila je jedna zabrinuta građanka, koja je ostavila poruku na službenim facebook stranicama IKEE.

‘Zašto vi mislite da ste posebni i iznad drugih trgovaca, kad si za razliku od njih dajete za pravo vješati svoje reklamne kataloge ljudima po kvakama od vrata??? Taj katalog koji nekome visi na vratima danima, samo je poziv lopovima da tu nema nikoga. Imate poštanske sandučiće ili prostor za letke i ostavite svoje reklame kao i svi drugi.’

Trgovački lanac IKEA na ovu je pritužbu odgovorila kako se do sada nije dogodila niti jedna provala povezana s njezinim katalogom.

‘IKEA na isti način distribuira kataloge u velikom broju zemalja gdje imamo robne kuće i pritom uvijek poštujemo lokalne regulative. U protekle tri godine od kada se u Hrvatskoj distribuira IKEA katalog, niti jedna provala u stan nije povezana s IKEA katalogom obješenim na kvaku, niti je policija tražila ikakve informacije oko načina distribucije, što bi se sigurno dogodilo da je provala bilo. Naravno, svi koji ne žele primati IKEA katalog mogu svoju adresu odjaviti u našem Kontakt centru službe za kupce.’

Ukoliko ste i vi zabrinuti za sigurnost vašeg doma zbog ovih kataloga, možete zamoliti susjede da uklone eventualne reklamne letke s kvake ulaznih vrata stana. Također, možete dojaviti Kontakt centru službe za kupce, kako ne želite primati IKEA kataloge na svoju adresu.


Komentari