(FOTO) Raj za gurmane: Provjerite nove delicije i prošetajte kroz unutrašnjost novog IN mjesta u Zagrebu

Ugodni ambijent i domaća atmosfera

Naša metropola puna je restorana na čijim se jelovnicima nude ćevapi, pljeskavice i ostale roštilj delicije, ali neki od restorana ipak slove kao najbolji. Mesne poslastice već su neko vrijeme trend na svjetskoj gastro sceni, a u Hrvatskoj su doživjele svoj procvat zahavljujući Batak grillu, čija će ponuda zadovoljiti i najzahtjevnije nepce, a nalaze se na nekoliko lokacija u gradu – BATAK GOLF; Jadranska avenija 6 (Golf & country club);, BATAK KVATRIĆ, Vlaška 115; BATAK CVJETNI TRG, Trg Petra Preradovića 6; BATAK SAVICA, Lastovska 1a;  BATAK RUDEŠ, Rudeška 87; BATAK SESVETE, Trakoščanska 36;  BATAK ZAPREŠIĆ, Maršala Tita 48.

Mjesecima su istraživali tržište u potrazi za jelom s potpisom koje će osvježiti njihovu ponuditi i pružati gostima mjesto koje uvijek nudi nove vrhunske gastronomske inovacije. Njihov zaštitni znak su BBQ rebarca i krilca, o čemu svjedoči i brojka koja premašuje 5 tona mesa mjesečno koje se ispeku u svim Batak restoranima.

S obzirom na količinu lokacija u gradu, uvjerljivo su odličan izbor, a sada su predstavili novi interijer na novoj adresi.

Novi Batak Grill u Radničkoj

Prateći svjetske trendove i gastro ponudu u Zagrebu, Batak tim svojim je gostima opet pripremio nešto novo i drugačije. Svi zaljubljenici u dobru hranu, koji isto tako uživaju u modernom uređenju interijera, znaju da je novo IN mjesto u gradu smješteno u poslovnom centru Zagreba.

Kako Radnička ulica u Zagrebu slovi kao simbol transformacije grada, tako je i Batak Grill tamo našao svoje mjesto i ponudio brojnim poslovnim ljudima u okolici i šire, idealno mjesto za ručak, poslovne sastanke i druženja.

Novi koncept Batak restorana prvi je put predstavljen na Kajzerici, a sada je na preuređenoj Radničkoj nastavljen novi moderni industrijski stil. I ovoga je puta za interijer bila zadužena arhitektica Boška Bahtijarević iz studija Arhitektri. U novom prostoru došli su i neki novi izazovi, kao i posebnost građevine u poslovnoj četvrti Zagreba.

Prostor je već bio definiran tako da su ostali svi arhitektonski i utilitarni elementi, poput elipse i dvostruke visine. Ideja je bila da taj veliki volumen nekako smanjimo i „ublažimo“ količinu stakla, tako da smo zatvarali dijelove vanjske bravarije te oblagali zidove opekom. Na taj smo način u prizemnom dijelu dobili intimniju atmosferu, dok je prostor dodatno naglašen mnoštvom viseće rasvjete koja „smanjuje“ visinu te ujedno daje toplinu prostoru. Bilo je svakako zanimljivo upotrijebiti elemente koji čine dio novog koncepta uređenja u Batak restoranima“, priča arhitektica koja je galeriju zamislila kao zaseban prostor.

Na galeriji smo odlučili da ona ne treba biti vidljiva iz prizemlja kako bi se gost osjećao ugodno. Umjesto staklene ograde, napravili smo zid i postavili predimenzioniranu klupu u „chesterfield“ stilu – ona je tu za svakoga, a ne samo za odabrane kao u svojoj klasičnoj verziji. Na galeriji smo srušili cijeli dio pomoćne kuhinje te uz ventilacijsku vertikalu napravili vitrinu, dok smo dizalo za hranu iskoristili kao kulisu a ne kao nešto što treba sakriti – tako je nešto korisno ujedno postalo i dekorativno“, ističe arhitektica koja je novi prostor naglasila i namještajem dizajniranim i prilagođenim baš za taj prostor.

Predstavili i novo jelo

Ugodna atmosfera i izvrsna hrana ključ su sretnih i sitih gostiju, a za odličnu uslugu i ispunjenje svih gurmanskih želja, na raspolaganju Vam stoji uvijek ljubazno Batak osoblje koje će se pobrinuti da Vam baš svaki obrok ostane u lijepom sjećanju. Tako ćete u Batak Grill restoranima pronaći grill specijalitete poput mazalica, čevapčića u kajmaku, vješalica, punjenih odrezaka, rebarca i bataka u BBQ domaćem umaku, kao i mnoga druga jela.

Uz novu lokaciju, Batak tim predstavio je i novo jelo – teleću koljenicu s kriškama mladog krumpira i pancetom koju svakako preporučamo probati.


Komentari