(FOTO) U ovim zagrebačkim kafićima popit ćete najbolje koktele

FOTO: Facebook / Mio Corazon - Tapas Bar Zagreb

Ljetna lakoća postojanja uz savršene koktele.

Ljeto je zasigurno najiščekivanije godišnje doba kojem se veselimo tijekom cijele godine. Naravno, popraćeno je sparinom, velikim vrućinama i visokim temperaturama, stoga je sve što građani žele pronaći savršen hlad i pravo osvježenje, a jedno od favorita svakako su aromatični i osvježavajući kokteli.

Ako ste jedni od onih koji nisu otišli na more i ljeto provode u Zagrebu, ne tugujte, i naša metropola nudi odlična zagrebačka mjesta sa savršenim koktelima, a mi donosimo samo neka od njih.

U Zagrebu ćete ih naći uglavnom po cijeni od 30 do 35 kuna, kao i onih za 60 kuna.

FOTO: Instagram / malennax
FOTO: Instagram / malennax

A most unusual garden (Horvaćanska 3)

Svima već dobro znan najšarmantniji kafić u Zagrebu, skriven pod krošnjama, najpoznatiji po svojoj dražesnoj kućici na drvetu. Oni su majstori kvalitetnog pića, od gina pa sve do koktela kojih im više od 10.

Ako ste ljubitelj klasičnih koktela, onda vas upravo na ovoj adresi čekaju Bloody Mary, Long Island, Cuba libre i ostala osvježavajuća pića, a sve u najslađem ambijentu u kojem se uvijek osjećate ugodno.

FOTO: Facebook / Mio Corazon - Tapas Bar Zagreb
FOTO: Facebook / Mio Corazon – Tapas Bar Zagreb

Tapas bar Mio Corazon (Radićeva 16)

Ovaj šarmantni bar smjestio se u Prolazu sestara Baković. Kao što i samo ime govori, riječ je o baru uređenom u šarenom stilu uz veselo raspoloženje, a zavidna je ponuda koktela koji su prava fantazija i ne, ne pretjerujemo!

Osim različitih tapasa i Sangrie, možete uz koktele kušati i Chupitose (shootere).

Bistro 75 (Preradovićeva 34)

Dobro poznato mjesto svim Zagrepčanima gdje barmeni u recepte klasičnih koktele unose nešto drugačije i zanimljivo. Sve sirupe, kažu, rade sami, a u ponudi imaju svježe cjeđene voćne sokove.

Njihova lista sadrži Colored Martini, Vanilla-ginger daiquiri, Maple Margarita i Antique Negroni, za koje ćete izdvojiti 40-45 kuna.

Ako niste ljubitelj koktela, ovo mjesto savršen je izbor za vinoljupce, a možete i prigristi nešto ukusno s njihovih jelovnika.

FOTO: Facebook / La Bodega
FOTO: Facebook / La Bodega

La Bodega (Bogovićeva 5)

Jedinstveno mjesto u Bogovićevoj u ponudi ima nekoliko vrsta Mojita, od Royal mojita do Ginger i Strawberry.

Ovo je mjesto za one koji vole življu atmosferu i žele se dobro provesti.

Kino Europa (Varšavska 3)

Omiljeno mjesto svih istinskih ljubitelja dobrog filma, festivala i kokica koje nestanu prije samog početka filma u autentičnom ambijentu koji zrači toplinom.

No, najpoznatije zagrebačko kino u ljetnoj ponudi nema samo odlične i pomno birane filmove, već i dobro poznate koktele – Mojito i Cuba Libre, pa prije filma navratite na osvježavajuće ljetno piće!

FOTO: Facebook / Dežman Mini Bar
FOTO: Facebook / Dežman Mini Bar

Dežman Mini Bar (Dežmanova 3)

Od vrućih ljetnih večeri sklonište možete pronaći u Dežmanovom prolazu gdje će vas vrhunski barmeni oduševiji koktelima koje spremaju – prema vlastitim receptima, tako da je na vama da krenete u avanturu i otkrijete sve detalje!

Lemon Bar (Preradovićeva 1)

Poznat i kao odličan klub, po danu je je jedno najljepših ambijenata gdje se možete savršeno opustiti uz osvježavajuće koktele, a sve na jednoj od najljepših zagrebačkih terasa.

FOTO: Facebook / Swanky Monkey Garden
FOTO: Facebook / Swanky Monkey Garden

Swanky Monkey Garden (Ilica 50)

Neizostavno mjesto koje obožavaju i Zagrepčani i turisti! Prekrasni ambijent osvaja na prvi pogled, a kokteli i ginovi na prvi okus, stoga trk u Swanky na pravo ljetno osvježenje!


Komentari