(FOTO) Najbolje osvježenje za kraj vikenda: Ovo su omiljene zagrebačke pivnice

FOTO: Facebook

Odlična ponuda pivnica u Zagrebu

Najbolje osvježenje na kraju tjedna i prije početka novog je krigla mrzle pive u odličnoj atmosferi još boljeg puba ili pivnice, uz dobro društvo. Zagrepčani su, osim po kulturi ispijanja kave, poznati i kao prave pivopije! Zagreb ima odličnu ponudu mjesta u cijelom gradu gdje se osvježiti omiljenim pićem od hmelja.

Teško je izdvojiti pivnicu koja je najbolja, stoga smo si dali oduška i popisali najpopularnije i najkultnije koje će vas osvojiti na prvi pogled i ono najbitnije – prvi okus.

Pivana (Ilica 222)

Gricnite gablec, srknite pivo i uživajte u ugodnom ambijentu s daškom prošlosti.

19055840_1333979993379134_5081593042337585731_o

Po startnoj cijeni od 30 kuna probajte poslastice prave pivske kuhinje. Probajte krilca, kobasice, svinjske medaljone, domaće njoke. Popijte i pravo nefiltrirano pivo koje ima kraći rok trajanja, gušće je i s malo većim postotkom alkohola od standardnog piva.

U vikend periodu znaju imati svirke uživo, pa povedite svoje društvo i zabavite se jer su petkom njihova vrata otvorena do 4:00 h, a imaju omogućen i parkirni prostor.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Pinta (Radićeva 3A)

Pivnica Pinta je smještena u jednoj od glavnih gradskih ulica, u objektu koji je zaštićeni spomenik kulture , na mjestu gdje je nekad davno bila konjušnica bana Josipa Jelačića. Tijekom ljetnih mjeseci možete popiti svoje omiljeno pivo ili piće na terasi, ili unutar pivnice u klimatiziranom prostoru.

Čuveni gradski boemi i umjetnici odabrali su ovu pivnicu kao kultno mjesto koje im uljepšava dane, kao i mnogobrojni studenti

FOTO: Facebook/ Garden Brewery
FOTO: Facebook/ Garden Brewery

The Garden Brewery (Slavonska avenija 22f)

Jedna od poznatijih pivovara nalazi se na Slavonskoj, a nedavno su počeli proizvoditi i pivo pod svojim imenom. Ovoliku raznolikost malo gdje ćete naći, a kada jednom probate njihovo pivo, jednostavno ćete se morati vratiti.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Craft Room (Opatovina 35)

I ova pivovara nalazi se na Opatovini i nećete biti razočarani ako kročite kroz njihova vrata. Ovdje vas čeka vesela atmosfera i fina, hladna piva koju volimo u bilo koje doba godine,

Uz sve to, odmaknut ćete se od standardnog okusa piva masovne proizvodnje i popiti rajsku kapljicu koja je daleko od piva koje ćete pronaći na policama trgovina.

Facebook
Facebook

Zlatni Medo (Savska cesta 56)

Klupe na terasi i klimatiziran interijer dovoljno su prostrani, stoga slobodno povedite cijelu svoju ekipu na relaksirajuće “pivce”.

Iz domaće radinosti na raspolaganju su vam ova TRI velikana: ZLATNO, TRENK, BAN. Cijene su pristupačne za svačiji džep. Pola litre ćete platit 15 kuna, za litru ćete dati 27 kunA, a 3 litre ili popularne “žirafe” platiti ćete 80 kuna.

Dobro je poznato kako nije zdravo piti na prazan želudac, zato vam preporučamo da “omastite brk” kojom čvarkušom, prikladnom pivskom kobasicom i sličnim jelima. Parkirni prostor je omogućen, a radno vrijeme im je do ponoći.

19023603_1450904151655992_277670616497942085_o

Pivnica Medvedgrad (Ilica 49)

Grička vještica, Dva Klasa, Vragec, Fakin, Crni Jack neka su od piva poznate zagrebačke pivnice Medvedgrad. Smještena manje od 100 metara od križanja Ilice i Frankopanske, ova pivnica sa svojom velikom zelenom terasom predstavlja pravu pivničku oazu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Poznati pivnički specijaliteti su veliki plus ovog mjesta, a debela hrastovina i prostrana terasa nudi komfornu oazu za sve pivopije. Znamo da pivo uvijek traži neki zalogaj, a mazalice i trganci su naš česti izbor.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

 

Tolkien’s House (Opatovina 49)

Lokacija ovog puba je sjajna, nalazi se kao prvi ili posljednji na Opatovini i kultno je mjesto mnogih pivopija koji cijene dobro pivo, ali biraju mjesta koja su daleko od obične birtije, a vole ga i oni koji možda nisu toliki obožavatelji legendarnog pisca J. R. R. Tolkiena, tvorca kultne trilogije Gospodar prstenova.

Pub je već dvadeset godina, a sudeći po fantastičnom osoblju koje zna upravo sve o pivama, nije ni čudno. Prate trendove ili bolje rečeno brendove piva tako da su u uvijek u korak s novim okusima koje vrijedi probati. I popiti. Lista piva koje ondje možete naručiti je preduga stoga ćemo izdvojiti samo neka koja najčešće biramo. Pored pionira hrvatskih “domaćih” piva kao što je Zmajsko pivo ili Nova Runda, žeđ možete utažiti s pivom kuće Fischer’s. Interijer je uređen u viteškom stilu s detaljima poput mačeva i oklopa i odiše tradicionalnim svjetskim štihom. Često ondje ne pronađemo stol, ali kad ga ulovimo, točeni Guinness se samo slijeva.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Oliver Twist Pub (Tkalčićeva 60)

Prolazite li Tkalčićevom ulicom ne možete zaobići Oliver Twist pub. Smješten u zanimljivoj drvenoj trokatnici, u ovom pubu zasigurno ćete uživati u irskom štihu i odličnom izboru piva.

Osoblje je uvijek ljubazno i nasmijano pa će vam rado preporučiti najbolje pivo za vas ako se nađete u zbunjujućoj situaciji.

19983864_1564084330333225_1165496312844960137_o

Harats’s Irish Pub, Kaptol 4 (Trg Petrice Kerempuha)

Nekad legendarni Potepuh, danas jedan od prvih irskih pubova u Zagrebu. Radi se o velikom lancu irskih barova koji se smjestio u nekadašnji Potepuh s tradicijom dugom čak 40 godina. Vrhunska piva, irski whiskey, atmosfera i dobri domaćini, ovo mjesto čine idealnim izborom kad se nađete na Opatovini.

Iako nije dugo otvoren, Zagrepčani su ga prihvatili vrlo brzo, a mnogi ga još uvijek zovu – Potepuh. Svirke uživo, gledanje tekmi i promocije pića koja nude samo su neke od akcija kojim možete prisustvovati na poznatom zagrebačkom trgu.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Svijet piva (Maksimirska 45)

Maloprodajno mjesto Svijet piva otvorilo je u rujnu svoju pivnicu u kojoj nude izbor od gotovo 300 različitih stranih i domaćih piva.

Glavni cilj vlasnika je što više upoznati svoje goste s pivskom kulturom. Ugodno druženje, mrzla piva na litre i dobra atmosfera svakog dana dovoljan su razlog da posjetite ovo mjesto što prije. Uz to, na ulazu u pub dočekat će vas papagaj Jack koji neće odbiti dobar gutljaj piva u vašem društvu, a vjerojatno će vam ga i – otvoriti.


Komentari