BOGATA GURMANSKA PONUDA: Metropolom su zavladali najprimamljiviji mirisi (FOTO)

Privatni album

Početak rujna Zagreb je obogatio pravim gastronomskim poslasticama.

Sam centar grada preplavili su zamamni mirisi različitih kulinarskih ponuda i radionica. Zagrepčani su imali prilike probati delicije iz svih djelova svijeta, ali i hranu koja je obilježila filmske klasike. Ovim, sad već, prepoznatljvim festivalima pridružio se i jedan novi koji će, vjerujemo, zauzeti posebno mjesto- Zagreb Burger festival

Film Food Festival

Dvije umjetnosti, objedinjene na jednom festivalu, pokazale su se kao pun pogodak. Na Zrinjevcu su prezentirana kulinarska umjeća najvećih hrvatskih chefova, uz projekciju filmova u kojima glavnu ulogu igra hrana, rezultirali su vrhunskim osjetilnim iskustvom. Ovaj festival obišlo je više od 50 000 posjetitelja oduševljenih kreativnošću koju su imali prilike vidjeti i iskusiti. Međutim, zamjerke nisu izostale te su posjetitelji ipak zadovoljniji organizacijom prošlogodišnjeg Film Food Festivala.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Organizacija im je negdje zaštekala. Došao sam pogledati film, no projekciju su prekidali šumovi, te sam izgubio volju za gledanjem. Imam zamjerke i na cijene koje nisu pristupačne. I nered. Stolovi se baš ne čiste što im je ogroman minus. Nadam se da će iduće godine biti bolje, ideja je izvrsna i svaka čast kuharima.”, podijelio se s nama svoje iskustvo Ivan.

Osim filmskih projekcija, posjetitelji su imali prilike prisustvovati i kulinarskim radionicama, na kojima su mogli vidjeti male tajne velikih majstora kuhinje. Food Film Festival je svoja vrata zatvorio jučer, 18.9., nakon što je punih 10 dana oduševljavao posjetitelje.

Vjerujemo da će im ove male kritike pomoći da organizaciju podignu na višu razinu te uđu u sam vrh zagrebačke turističke ponude.

Svijet na tanjuru

Privatni album
Privatni album

Mirisi iz cijelog svijeta Zagrepčane i turiste primamili su na Europski trg. Od 8. do 18. rujna ovaj festival svaki dan prezentira jela iz nekog drugog kutka svijeta. Posjetitelji su imali prilike probati najegzotičnije okuse poput indijske kuhinje, ali i one malo bliže, nama prepoznatljivije.

privatni album
privatni album

“Oduševljena sam. Kao ljubitelj putovanja, prošla sam veliki broj zemalja, a zahvaljujući ovom festivalu imam prilike okusima osvježiti sjećanja.”, rekla nam je Ina, dodavši da su jela potpuno autentična.

Svaki dan, na repertoaru ovog festivala našla se neka druga zemlja, uz popratne radionice koje su posjetiteljima približile kulturu koju su kušali. Pa su se tako posjetitelji, uz indijsku hranu, imali priliku ukrasiti i tetovažom kanom.

Privatni album
Privatni album

U nedjelju, 18.9., zadnji dan festivala, prezentirati će se Japan, a moći ćete naučiti izraditi i popularni origano. Ako ne znate što večeras, uputite se na Europski trg i još jednom osjetite mirise svjetske kuhinje.

Zagreb Burger Festival

Najmlađi od svih gastronomskih festivala upravo je ovaj. Svoja vrata otvorio je 15. rujna i trajati će do 25. rujna. U ovom periodu posjetitelji će imati priliku probati najrazličitiju ponudu koju hamburgeri mogu pružiti. Izlagači su već prekaljene tvornice burgera koje svakodnevno privlače ljubitelje brze hrane. Osim hamburgera, festival je organizirao bogat glazbeni program te različite radionice i nagradne igre. Naravno, mislili su i na najmlađe te pripremili kids burgere samo za njih.

Privatni album
Privatni album

“Ideja festivala je super, no malo sam razočaran. Imaju puno tehničkih propusta, a cijene su paprene. Za ovu cijenu mogu hamburger pojesti bilo kad, ne treba mi festival.” komentirao nam je Mario kojeg festival ipak nije oduševio. Paprene cijene primjetili smo i mi-od običnih hamburgera za 30 kn do onih egzotičnijih za 100kn.

Privatni album
Privatni album

S obzirom da je Zagreb Burger Festival tek počeo sa radom te je ove godine svoja vrata otvorio prvi put, za tehničke greške može im se progledati kroz prste. Vjerujemo da će iz godine u godinu rasti i usavršavati se, a mjesta za napredak uvijek ima.

Privatni album
Privatni album

No, sve festivale povezuje jedna kritika- visoke cijene koje nisu pristupačne svima. S obzirom da su ipak festivali u pitanju, možda bi trebali osluhnuti građane i sniziti cijene. Na zadovoljstvo onih kojima je festival i namijenjen.


Komentari