ZET ima asa u rukavu? Pripazite na ovo kad ‘cvikate’ polusatne karte

Luka Stanzl/PIXSELL

Polusatne karte pravi su hit.

S polusatnim kartama smanjio se i broj švercera, a iz ZET – a tvrde da su na dobitku. Međutim, građani su otkrili jednu nelogičnost prilikom poništavanja polusatnih karata. Jedna sugrađanka ovo je otkriće odlučila podijeliti s ostalim građanima u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb”.

Naime, Maju je neugodno iznenadila činjenica da je na aparatima za poništavanje karata vrijeme pomaknuto unaprijed. Samim time poništena polusatna karta vrijedi samo 16 minuta. Njezinu priču potvrdilo je još nekoliko sugrađana koji su uvjereni da je u pitanju “ZET – ova fora”.

Screenshot/Facebook/Zakaj volim Zagreb
Screenshot/Facebook/Zakaj volim Zagreb

Snježana potvrđuje da je i sama jednom prilikom to primjetila, kao i činjenicu da, ukoliko je u pitanju vrijednosna kartica, potrebno je nekoliko puta izabrati opciju polusatne karta, u suprotnom aparat skida 10 kuna.

Aparat za poništavanje karata resetira se svakih 15 minuta na točno vrijeme, no nerijetko i zakaže. S obzirom na to, građani bi trebali obratiti pažnju na sat prije poništavanja karata te o evenutalnim nepravilnostima obavijestiti vozača.

Kasnije pravdanje kontrolorima uglavnom urodi kaznom, stoga budite oprezni.

Vezano za ovaj problem obratili smo se ZET-u te čekamo njihov odgovor.


Komentari