Zagrepčanin mjesecima seksualno zlostavljao trudnu suprugu (19)

SatelliteGhana

Par je živio s njegovim roditeljima koji su nesretnu ženu u nekoliko navrata branili.

Na Valentinovo je jedan Zagrepčanin (25) dobio neočekivan “poklon”, on je, naime, završio u istražnom zatvoru. Policiji ga je prijavila trudna nevjenčana supruga (19) na koju je seksualno nasrtao i zlostavljao je od rujna 2016. godine.

Trudna žena mjesecima je podnosila seksualno iživljavanje, ali naposljetku joj je prekipjelo te ga je prijavila policiji.

Neslužbeno se doznaje da je mladi par živio u kući na rubnom dijelu grada s njegovim roditeljima, koji su nekoliko puta branili ženu od napasnika. Mladić je često izlazio navečer, a kada se vraćao kući trudnu suprugu prisiljavao je na seksualne odnose protiv njene volje. On se zbog toga potužila prijateljici, ali suprug joj je na kraju razbio pametni telefon kako ne bi mogla komunicirati s njom.

Kako bi ga spriječio da ponovo nasrne na ženu te kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu privorio ga je na mjesec dana. 

Nasilniku prijeti više godina zatvora kao bude optužen, a u kaznenom zakonu stoji: “Tko s drugom osobom bez njezinog pristanka izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili navede drugu osobu da bez svog pristanka s trećom osobom izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili da bez svog pristanka nad samom sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina”.

Ako je kazneno djelo počinjeno nad bliskom osobom ili prema žrtvi koja je posebno ranjiva zbog svoje dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške tjelesne ili duševne smetnje, kazna je od jedne do deset godina, piše 24 sata.


Komentari