Uhićen vozač koji je naletio na pješaka na ‘zebri’ i pobjegao

FOTO: Wiki

Vozač automobila marke Renault Clio naletio je na pješaka te pobjegao s mjesta događaja.

U petak, 22. rujna oko 5.30 sati, u Ilici kod kućnog broja 298, nepoznati je vozač u nepoznatom vozilu naletio na 33-godišnjeg pješaka i pobjegao s mjesta događaja. Liječnička pomoć pješaku pružena je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Promtnom reakcijom policijskih službenika u cilju pronalaska vozača, obavljenim očevidom te uz pomoć građanina i provedenim kriminalističkim istraživanjem, oko 12 sati u Sokolskoj ulici je pronađen automobil marke Renault Clio zagrebačkih registracijskih oznaka koji je imao oštećenja, a koja su odgovarala prometnoj nesreći.

Utvrđeno je da je 56-godišnjak oko 5.30 sati upravljao osobnim automobilom marke Renault Clio zagrebačkih registracijskih oznaka Ilicom u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 298, gdje se nalazi obilježeni pješački prijelaz, nije se navedenome približavao sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješaka koji je već stupio na kolnik te je naletio prednjim desnim dijelom vozila na 33-godišnjaka koji je prelazio kolnik u smjeru juga. Nakon prometne nesreće vozač je pobjegao s mjesta događaja bez zaustavljanja, a da pješaku nije pružio pomoć.

Zagrebačka policijska uprava zahvalna je građaninu čija informacija je rezultirala uhićenjem 56-godišnjeg vozača. Policijski službenici su po dojavi građanina pronašli vozilo i ubrzo nakon toga i 56-godišnjaka te su ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni će biti predan pritvorskom nadzorniku zbog počinjenih kaznenih djela iz čl. 227. st.1 i 123. Kaznenog zakona.


Komentari