Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Monstrum iz Rijeke sedam godina silovao kćer

Foto: Wikimedia Commons

Konačno je završio u zatvoru.

Riječanin (55) osumnjičen je za niz teških kaznenih djela, prije svega dugogodišnje fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje i maltretiranje. Prema dosadašnjim inkriminacijama, žrtva je bila njegova 32-godišnja kći.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo službeno je otvorilo istragu protiv osumnjičenog Riječanina. Osumnjičen je za sedam kaznenih djela: dva kaznena rodoskvrnuća, dva teška kaznena djela protiv spolne slobode, dva delikta bludnih radnji i nasilje u obitelji.

Prema dosadašnjoj istrazi, 32-godišnjakinja bila je žrtva kaznenih djela niz godina, a njen otac delikte je počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine.

Izvori bliski istrazi navode za Novi list da se dio gnjusnih događanja, za koje se tereti 55-godišnjak, zbio u proljeće prošle godine u stanu u kojem oboje žive.

Primjerice, u jednom slučaju ju je, po dosadašnjim sumnjama, razodjenuo i potom zadovoljio svoj seksualni nakon primijenivši silu te strah žrtve i osjećaj nemoći od ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije. Naš zakon takav čin izjednačava sa silovanjem.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Određena je i visina jamstva od pola milijuna kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, ali, ako se to eventualno dogodi, aktivirat će se mjere opreza, zabrana kontakata i približavanja žrtvi.

Pritvorenom Riječaninu samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.


Komentari