Prijevare, krađe i provale u Zagrebu: jedan kvart je posebno na meti

FOTO: Despositphotos / Zagreb.info / Ilustracija

Prema izvješću, zagrebačka policija u srijedu je imala pune ruke posla.

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirana su 34 kaznena djela: razbojništvo, dvije razbojničke krađe, drska krađa, prijevara, 8 teških krađa provaljivanjem, 9 krađa i 11 ostalih kaznenih djela.

Razbojništvo na Črnomercu

U srijedu, 25. listopada oko 20.30 sati, na Črnomercu u Klaićevoj ulici, dvojica su nepoznatih maskiranih počinitelja prijeteći vatrenim oružjem počinila razbojništvo nad 20-godišnjim  zaposlenikom  kioska i otuđili nekoliko tisuća kuna.

Drska krađa u Dubravi

U Dubravi u Cerskoj ulici oko 14 sati nepoznati je počinitelj prišao 63-godišnjaku i uz verbalnu prijetnju otuđio mu nekoliko tisuća kuna.

Prijevara na Trnju

Jučer oko 12 sati, na Trnju u Ulici Ljerke Šram, nepoznati se počinitelj lažno predstavio 82-godišnjakinji kao službena osoba te joj iz stana otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provala u stan na Medveščaku

U utorak, 24. listopada između 8 i 20 sati (prijavljeno 25. listopada), na Medveščaku u Ulici Frane Bulić, nepoznati počinitelj provalio je u stan i otuđio novac, oštetivši 69-godišnjeg državljanina Sudana za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provala u kuću u Brdovcu

U srijedu 25. listopada između 8.15 i 12 sati, u Brdovcu, Donji Laduč, Zagrebačka cesta, nepoznati počinitelj provalio je u kuću i otuđio nakit, oštetivši 73-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Razbojničke krađe u Novom Zagrebu

Jučer, 25. listopada oko 8 sati, u Novom Zagrebu u Ulici Vijenac Frane Gotovca, nepoznati je počinitelj otuđio parfeme te uporabom tjelesne snage počinio razbojničku krađu nad 31-godišnjom zaposlenicom trgovine. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kun

Isti dan oko 14.45 sati, u Novom Zagrebu u Ulici Julija Knifera, 18-godišnjaka je nakon krađe raznih artikala zaustavio zaštitar trgovine i zadržao ga do dolaska policije. Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Novi Zagreb već je duže vrijeme na meti drskih kradljivaca i lopova, a prema ovogodišnjem izvješću policije, najproblematičniji dijelovi grada su pod nadzorom policijske postaje Trešnjevka i Novi Zagreb. Na području Trešnjevke 2016. godine dogodilo se ukupno 2294 kaznena djela, a u Novom Zagrebu 2008, no i tu se nešto smanjuje njihov broj.


Komentari