Osumnjičeni za ubojstvo mladića u Sloboštini bivši je zapovjednik rezervnog sastava MUP-a

policija
Foto: MUP/ilustracija

Golim rukama oduzeo je Škemberov život zbog autobusne karte.

Džemal Paloš Kobra (60), osumnjičen je za ubojstvo Ante Škembera (28) u Sloboštini na Uskrs. Ovaj čovjek jedan je od instruktora i osnivača rezervnog sastava MUP-a, a kako sam kaže, jedno vrijeme je bio i zapovjednik istog u Pakračkoj Poljani.

Škember je pronađen u posljepodnevnim uskrsnim satima s ubodnom ranom na trbuhu. Ležao je na travnjaku nasuprot Kauflanda u Sloboštini, a nekoliko sati kasnije preminuo je na operacijskom stolu, dok su se liječnici borili za njegov život.

Život vrijedi četiri kune?

Motiv ubojstva je šokantan, mladi život oduzet je zbog autobusne karte. Naime, Škember je u gorički bus ušao na stanici na Aveniji Većeslava Holjevca 60 i odbio je platiti kartu, a vozač je odbio nastaviti vožnju dok mladić ne izađe iz busa. Vrlo brzo putnici su počeli negodovati, a Paloš se verbalno sukobio sa Škemberom. Nedugo nakon toga njih dvojica su izašla iz busa i fizički se sukobila, malobrojni putnici u autobusu tvrde da nitko nije vidio kada je ubojica izvukao nož “skakavac”.  Paloš je mladića ubo u trbuh i presjekao mu aortu, ali Škember je ostao stajati, u međuvremenu se ubojica vratio u bus i nastavio vožnju. Škember je nakon nekoliko trenutaka pao na livadu, što je snimila i nadzorna kamera. Naišao je sljedeći autobus i vozač mu je pokušao pomoći, ali već po dolasku hitne pomoći Škember ej bio na izdisaju. Preminuo je oko 21 sat u bolnici.

Policija je provela opsežnu potragu za oružjem, razvilo se nekoliko teorija, a tek nakon što su pregledali snimke nadzornih kamera i uočili na jednoj svjetla autobusa, uspjeli su dokučiti što se dogodilo. Mladić je izgubio život zbog karte i od ruke čovjeka kojeg nikad u životu nije upoznao.

Kada je “Kobra” u novinama pročitao da je u Sloboštini izboden mladić brže-bolje je sjeo na autobus i otputovao u Dalmaciju, gdje je naposljetku i uhićen. U četvrtak je policija pretražila njegovu kuću u Velikom Polju, a on im je dragovoljno predao nož, uz koji je policija izuzela i njegovu odjeću. Paloš je uhićen u srijedu navečer, a uz kaznenu prijavu za ubojstvo je u četvrtak predan pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke. Danas će biti priveden na ispitivanje u tužiteljstvo Velike Gorice.

Zapovjednik “Merčepove postrojbe”

Džemal Paloš, zvani Kobra, poznat je među braniteljskom populacijom. Šira javnost za njega je saznala kada je svjedočio u sudskom postupku protiv Tomislava Merčepa. Tada je ispričao kako je upravo on, a ne Merčep, jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe MUP-a u Pakračkoj Poljani, te da mu Merčep nije bio nadređeni. Ustvrdio je i da je do toga došlo slučajno budući da je tamo dođao u potrazi za prijateljom dr. Šreterom.

Nakon što je stradao zapovjednik MUP-ove postrojbe, Paloš je preuzeo to mjesto.

“Ja sam formalno bio na bolovanju u MUP-u, iako sam zapravo bio zapovjednik te postrojbe u Pakračkoj Poljani pa sam zbog nepojavljivanja na poslu u MUP-u dobio otkaz”, rekao je Džemal Paloš.

Nadodao je i da je postojbom zapovijedao do početka 1992. godne. Prije ovog stravičnog ubojstva, Paloš nije bio evidentiran zbog kaznenih djela, piše Jutarnji.

>>> Ante Škember ubijen zbog autobusne karte

>>> Novi detalji ubojstva u Sloboštini: Zločinu prethodila tučnjava nakon koje je mladić izboden nožem


Komentari