Opijen drogom, alkoholom i seksom ubio brata blizanca, a još nitko ne zna zašto

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Četiri godine je prošlo od stravičnog ubojstva i još uvijek se ne zna što je Miroslava natjeralo da bratu zabije nož u srce.

Kobne novogodišnje noći 2013. godine, Miroslav Tomas (35) hladnokrvno je ubio svog brata blizanca, a u utorak je zbog toga nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora. Nesretnog Vedrana brat je ubo nožem, bajunetom u srce nakon prepirke pod utjecajem droge i alkohola.

Najčudnije u cijelom ovom slučaju jest to što sud ni nakon više od 30 ročišta i niza ispitanih vještaka ne zna što je Miroslava natjeralo da ubije svog blizanca. Ono što su sa sigurnošću utvrdili jest da je do svađe došlo u njihovom stanu u Ogrizovićevoj ulici, te da je nakon 4.10 sati u stanu bila i Dolores, fatalna Vedranova djevojka. Ona je svjedočila tri puta i suočila se s Miroslavom, ali u trenu ubojstva nije bila prisutn već je u sobu ušla kada je Vedran već beživotno ležao na podu.

“Dolores D. možda nije prototip moralne osobe, možda nije simpatična niti se bavi zakonitim poslom, no njezin iskaz je vjerodostojan”, rekla je sutkinja Mazalin. Dolores je izjavila da je bila na Skypeu u susjednoj sobi, a kada se vratila u dnevni boravak, Vedran je ležao u krvi. Sudsko vijeće pak uvjereno je da ga nije ona ubola.

Uzela je nož i rezala mu rukav košulje da vidi odakle krvari, što ne bi radila da ga je ona ubola”, kazali su.

Osim toga, vještačenjem je utvrđeno da Miroslav ima narcistički poremećaj ličnosti.

“Takve osobe funkcioniraju tako da se cijelo vrijeme osjećaju nadmoćno prema okolini, ne pokazuju empatiju te u bijesu reagiraju na najbezazlanije inpute”, izjavila je sutkinja.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Bizarni detalji zabave još uvijek ostaju skriveni

U stan je prvo stigla Hitna koja je pored Vedranovog tijela pronašla kuhinjski nož. On je do dolaska policije nestao, a kasnije je pronađn u dvorištu susjedne kuće. Kako se kasnije saznalo, Miroslav je u jednom trenu otišao u kuhinju i oružje bacio kroz prozor.

“Puno toga što se događalo tijekom dekadentne zabave ostalo je neotkriveno, primjerice zašto su neki tragovi, poput krvi na tipkalu dizala, nađeni izvan stana. Nije jasno niti na što su se odnosile riječi Dolores, koja je, rekla je svjedokinja, izjavila: ‘Nismo ga smjeli tako uvrijediti i poniziti’. Braća su s pištoljem i noževima hodali po stanu. Mladi ljudi koji nisu ništa radili u sto metara četvornih koje su im osigurali roditelji”, kazala je sutkinja Mazalin.

Mala kazna za Miroslava koji je u teškom psihičkom stanju

Miroslavu Tomasu kao olakotna okolnost u obzir je uzeto da je u teškom psihičkom stanju i to puno težem nego što je bio nakon ubojstva brata blizanca. Osim toga, sutkinja je priznala i njegovu iskrenu patnju, te činjenicu da je u trenutku ubojstva bio u alkoholiziranom stanju  i smanjeno ubrojiv.

Zakon za ubojstvo propisuje kaznu od pet do 20 godina zatvora, a u Miroslavovom slučaju sud smatra da je sedam godina zatvora adekvatna kazna. Ubojica jučer nije bio na objavi oresude, a budući da je ona veća od pet godine, sud mu je morao odrediti i istražni pritvor, tamo je proveo šest mjeseci. Osim toga, Miroslav mora platiti i 50.000 kuna sudskih troškova, piše 24sata.

>>> Zario nož u srce brata blizanca: Miroslav Tomas osuđen na 7 godina zatvora

>>> OVAJ MLADIĆ JE U PAKLU DROGE BIO 17 GODINA: ‘Iglu sam zamijenio kockom, a svojih dvadesetih se ni ne sjećam’

>>> ALARMANTNA SITUACIJA: Hrvatski školarci drogiraju se, piju i puše više od svojih vršnjaka u Europi

 


Komentari