ONI SU HARAČILI ZAGREBOM: Suspendirani sportaš i prevarant ukrali 200 tisuća kuna

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Istu poštu, u Albaharijevoj, opljačkali su dva puta.

Policija je napokon stala na kraj razbojnicima koji su pljačkali po Zagrebu. Njihov posljednji “pothvat” pošao je po zlu kada je prilikom bjega iz poslovnice Pošte u Albaharijevoj pljačkaša dočekao policajac. Istražitelji su otkrili da je dvojac počinio još sedam razbojništava i ukrao više od 200 tisuća kuna.

Kako doznaje Net.hr, radi se o 30-godišnjem Miroslavu L., već osuđivanom zbog prijevare, te Filipu Š.H., 23-godišnjaku koji se bavio powerliftingom, ali je lani suspendiran zbog dopinga.

Jedan pljačkao, drugi vozio auto za bijeg

U policijskom izvješću stoji da je Miroslav L. maskiran kapom s prorezima za oči i naoružan plastičnim pištoljem upao u poštu u Albaharijevoj ulici i ukrao 48.100 kuna. Na njegovu nesreću, na izlazu ga je dočekao policajac koji se zatekao na mjestu zločina.

Uskoro se klupko počelo otpetljavati, a saznalo se i da je Miroslavu pomagao snagator koji ga je čekao u atomobilu “Fiat uno” krapinskih registracijskih oznaka. Kada je shvatio da se pljačka izjalovila, pobjegao je.

Istražitelji su otkrili i da je dvojac u pljačkaški pohod krenuo u listopadu, a prva meta bila im je kladionica u Ulici Matije Gupca u Zaboku iz koje su ukrali 2.100 kuna.

Što su sve opljačkali

Miroslava i Filipa sumnjiči se za dva razbojništva u poštama, ono 11. studenog u večernjim satima na istoj adresi u Albaharijevoj i 15. studenog u Ulici Dragutina Golika. Za sve plječke imali su isti način “operiranja”, Miroslav je krao, a Filip vozio. U ta dv navrata ukrali su 20 tisuća kuna pa onda još i 93.459 kuna.

Vjeruje se da postoje i dokazi da su Miroslav L. i Filip Š.H. počinili još pet razbojništva u sportskim kladionicama, ipak, u dva navrata ostali su praznih ruku.

Prvi puta plijena nije bio 6. studenog u kladionici u Jablanskoj ulici, a nakon toga ni 10. studenog u kladionici u Argentinskoj. Ipak 6. studenog nisu odustali, pa su opljačkali i kladionicu na Laništu iz koje su ukrali 23.240 kuna. Nise se dali smesti ni nakon propale pljačke 10. studenog pa su navalili i u kladionicu na Podsusedskom trgu gdje su ukrali 14.800 kuna.

Materijalna šteta veća od 200 tisuća kuna

Obojica su završili iza rešetaka kako nebi utjecali na svjedoke ili pokušali ponoviti djelo.

“Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 201.699 kuna”, potvrdili su iz PUZ-a.


Komentari