Nestala bez traga: O privatnom životu varaždinske policajke ne zna se ništa, sumnja se da je žrtva osvetnika

FOTO: Nestali.hr

Lako je moguće da se netko od nasilnika, s kojima se susrela na poslu, okomio na nju.

Poznanici Suzane Vugrinec, nestale varaždinske policajke, govore kako se nije činila rastreseno ili kao da ima problema, te ih je njezin nestanak začudio. Inače, Vugrinec je radila u Službi kriminalističke policije PU varaždinske i bila je voditeljica tima za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji te nasilja nad ženama i kaznenopravnu zaštitu djece. Upravo zbog prirode svog posla, sumnja se da je nestanak povezan upravo s njime, te su u tijeku provjere osoba s kojima se bila u kontaktu u posljednje vrijeme.

Varaždinski policajci za svojom kolegicom tragaju od nedjeljne večeri, kada je posljednji put viđena. Od tada joj se gubi svaki trag. Policajka se u nedjelju oko 19.30 uzadljila iz obiteljske kuće u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu.

Kolege imaju samo riječi hvale

Iako se za policajkom traga već danima još uvijek ne postoje nikakve indicije, a nije isključena nijedna mogućnost vezana za nestanak. Policajci još uvijek nemaju ideju gdje se Vugrinec nalazi, a ni što se točno dogodilo, čak ni njezin automobil još nije pronađen. Neslužbeno se doznaje da je pretražen teren gdje je posljednji put zabilježen signal njezinog mobitela, ali nisu pronađeni nikakvi novi tragovi.

Susjedi, poznanici i kolege o Vugrinec imaju samo riječi hvale. Opisuju je kao iskusnu policajku, koja predano, savjesno, odgovorno i kvalitetno obavlja svoj posao, ali i kao osobu koja svoju intimu čuva za sebe.

“Nitko tko je s njom surađivao nikad nije imao ni najmanju zamjerku na njezin rad. Žena je stroga profesionalka, savjesna i odgovorna, izuzetno dobro educirana i zainteresirana za svoje područje rada i predana poslu. No, s druge strane, tek sad shvaćamo da o njoj privatno doslovno ništa ne znamo. Tek nakon njezina nestanka otkrili smo, na primjer, da nije udata i da živi s majkom. Iako smo bili u svakodnevnom kontaktu, ona o stvarima iz svog privatnog života, pa čak i o tim nekim, nazovimo to tako, banalnim stvarima nikad nije govorila”, kazali su njezini poznanici.

Istaknuli su i kako ih misteriozne okolnosti njezinog nestanka izuzetno brinu. Alarmanta im je i činjeni da se ni nakon tri dana potrage ne zna baš ništa.

“Nije izgledala kao osoba koja ima problema zbog kojih bi si mogla oduzeti život. Netko bi valjda nešto primijetio, nekakvu promjenu u ponašanju ili nešto što bi moglo upućivati na to. A i da je to slučaj, da si je doista oduzela život, dosad bi valjda pronašli barem njezin automobil i nekakve indicije ili informacije da se o tome radi. Da je negdje nenajavljeno otputovala, s obzirom na to da su vijest o njezinu nestanku objavili svi nacionalni mediji, dosad bi se valjda već javila. Najstrašnija opcija jest to da joj je netko napravio nešto nažao. S obzirom na to da se o njenom privatnom životu jako malo zna, ne zna se niti s kim se družila i s kim je kontaktirala. A u svom poslu bavila se nasiljem u obitelji i nasiljem nad ženama. Bilo je tu sigurno i teških, kompliciranih i mučnih slučajeva, a nasilje vrlo lako može eskalirati”, kazao je jedan njezin suradnik.

Od njezinog Clija ni traga

Vugrinec se od kuće udaljila u nepoznatom smjeru u zelenom Reanult Cliju registracijskih oznaka VŽ 198-HN i tada joj se izgubio svaki trag. Nestala policajka visoka je oko 160 centimetara, ima kestenjastu kosu i zelene oči. U trenutku nestanka nosila je zelenu vestu, plave traperice i crne kožne cipele, a oko vrata je imala zavezanu šarenu maramu. Doznaje se da je prije nestanka izgledala sasvim normalno, a iza sebe nije ostavila oproštajno pismo niti poruku na kojoj bi objasnila kamo se uputila, piše Jutarnji.

Iz PU varaždinske apeliraju na građane koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj da se što prije jave u najbližu policijsku postaju, na broj telefona 192 ili na e-mail [email protected].

>>> Jeste li ju vidjeli? U Varaždinu nestala policijska službenica Suzana Vugrinec


Komentari