Manijak drogirao 14-godišnjeg dječaka i omamljenog ga silovao

Official Website of Platformtimes / Ilustracija

Priveden je Državnom odvjetništvu.

Manijak (27) iz Zagreba pozvao je 14-godišnju žrtvu na druženje u parku na području Zagreba, gdje su se zajedno drogirali. Maloljetniku je dao ecstasy, kokain i smotuljak marihuane. Potom ga je pozvao k sebi, rekavši mu da u stanu ima još droge. Nastavili su se drogirati i dječak je bio potpuno omamljen, pišu 24sata.

Drogirani 27-godišnjak iskoristio je dječakovu omamljenost i napastovao ga. Nakon što se 14-godišnjak probudio, najvjerojatnije je otišao kući i sve prijavio policiji. Manijak je uhićen početkom tjedna, a silovanje se dogodilo unazad dvije godine.

Priveden je Državnog odvjetništvu koje ga je prijavilo zbog iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina, spolnog odnosa bez pristanka i omogućavanja trošenja droga. Istražni sudac poslao ga je u Remetinec kako ne bi ponovio kazneno djelo, a ondje će ostati najmanje 30 dana.

Priveli su ga Državnom odvjetništvu i prijavili zbog iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina, spolnog odnosa bez pristanka i omogućavanja trošenja droga. Istražni sudac poslao ga je u Remetinec.

Drugi seksualni manijak u Zagrebu

Riječ je o drugom seksualnom manijaku kojeg je zagrebačka policija uhitila od početka srpnja. Naime, pri tri tjedna zagrebački su policajci uhitili 19-godišnjeg manijaka kojeg sumnjiče za nekoliko silovanja na području Zagreba. U jednomjesečnom pritvoru u Remetincu završio je zbog posljednjeg slučaja od 18. ožujka ove godine kada je u jutarnjim satima silovao konobaricu u kafiću.

Policija je odmah nakon zločina uzela snimke videonadzora sa svih okolnih institucija, kao i iz gradskog javnog prijevoza. Nekoliko mjeseci tražili su počinitelja, kojeg su prema opisu i načinu izvršenja povezivali s još jednim slučajem silovanja maloljetnice (17) u pothodniku ispod zagrebačkog rotora iz lipnja prošle godine.

>>> Mjesecima vrebao žrtve: Zagrepčanina (19) sumnjiče za dva silovanja na području Zagreba

Ne zna što mu je došlo i ničega se ne sjeća

Početkom srpnja policija je odlučila zamoliti javnost za pomoć, što se pokazalo dobrom idejom. Među onima koji su vidjeli fotografiju bio je i mladić (19) iz okolice Zagreba.U nazočnosti odvjetnika javio se policiji čim je vidio da ga traže. U početku je, doznaju 24sata, čak pomalo agresivno tvrdio da nije ništa kriv i da on nije počinio gnjusni zločin, a prošao je čak i poligraf.

No, čini se da je policija uspjela prikupiti dovoljno dokaza na temelju kojih su ga kazneno prijavili. Nad njim je zatraženo psihijatrijsko vještačenje.

U pritvoru ga je nakon tri tjedna posjetila jedino baka, koja je ostala u šoku kada je čula zbog čega ga policija traži. Pitala ga je, kaže, zašto je to učinio, na što joj je on odgovorio da ne zna što mu je došlo i da se ničeg ne sjeća.

“Uopće me nije mogao pogledati u oči, samo je gledao u pod ili negdje sa strane. Ja sam primijetila da se u posljednje vrijeme čudno ponašao, jako se povukao u sebe. Kad bi bio kod kuće, po cijele dane je spavao. Bilo mi je to čudno, da mlad dečko, vikendom kad ne radi, nikamo ne izlazi niti se druži s prijateljima. Pomislila sam da je bolestan”, objasnila je baka. Dodaje da ne opravdava postupke unuka te da, ukoliko je kriv, svakako treba odgovarati Vjeruje da mu se nešto dogodilo zbog čega je “puknuo” .


Komentari